Op zondag 19 september 2010 vond de FJ opstapdag plaats. Ongeveer 11 kinderen hadden ingeschreven en konden met drie FJ's als bemanning meevaren.

Jos, Lars en Jori waren zo enthousiast om de deze dag de kinderen van de WV Elfhoeven mee te nemen en te introduceren in het zeilen in een FJ. Voor de meesten was het in de trapeze staan een openbaring. Maar ook een uitdaging gezien het feit dat sommigen aan de trapezedraad hangend het voordek gingen inspecteren of de zijkant van de romp probeerden schoon te maken. Lars heeft zelfs geprobeerd om zijn opstapper zover te krijgen de onderkant van de romp te boenen.

Na ongeveer drie kwartier varen per persoon kwam eenieder dan ook steevast met een grote smile op het gezicht van het water.

De weersomstandigheden waren prima. Een leuke bries uit ZW richting maakte dat over de maximale lengte van de Elfhoevenplas met halve wind heen en weer gezeild kon worden. Enigszins vlagerig was het wel waardoor lange stukken achter elkaar in de trapeze staan een uitdaging bleek.

Voor een fotoreportage van de ochtend kun je hier klikken.