WK 2017: http://www.gosailing.si/?page_id=3406
Nederlands FJ Organisatie

Mededelingen

IJSBEREN 1 en 2 november 2014

Beste zeilers! De IJsberen regatta komt er weer aan! 1 en 2 november zal deze gezeild worden bij Aegir, Rotterdam.
De eerste start op zaterdag is om 11.00u. Kosten zijn: €20 per boot.
Inschrijven graag via: www.aegir.nl/kalender/
Graag tot dan! Voor een van de laatste weekenden dat we lekker kunnen zeilen!

Braassem Summer Regatta

Op 21 en 22 juni vindt de Braassem Summer Regatta plaats. Inschrijven kan via deze link
Voor meer informatie klik hier.

Dutch Open 2014

28 en 29 juni is onze Dutch Open!
Dit jaar varen we die op de Westeinder plassen bij Aalsmeer.
We kijken er allemaal erg naar uit en zien graag jullie inschrijving komen!
Vermeld bij de inschrijving graag of je mee wilt eten en wilt kamperen.
Voor meer informatie zie de NOR

Trainingskamp Akkrum-Nes

Het Hemelvaartweekend komt met rasse schreden naderbij. Vergeet niet om je aan te melden voor het trainingskamp in Akkrum-Nes!

ALV 25 Januari 2014

De ALV zal plaatsvinden op 25 januari 2014. Meer informatie volgt z.s.m.

Wedstrijdkalender 2014

De voorlopige wedstrijdkalender voor 2014 is nu te vinden op NFJO.nl
De kalender zal definitief vastgesteld worden tijdens de jaarvergadering.

2 en 3 november Klasse Evenement/ IJsberen

Schrijf je allen in, de een na laatste wedstrijd van het seizoen komt er aan!
Het Klasse Evenement/IJsberen zal op 2 en 3 november op Aegir gevaren worden. Een heerlijke erwtensoep lunch op de kant en een gezellige wedstrijd is de ultieme afsluiter voor het seizoen.
Eerste start is om 11.00u
Voor meer informatie klik hier!
Schrijf je in op www.wv-aegir.nl

Coen Gülcher Memorial 19 en 20 oktober 2013

Op de KWVL Loosdrecht wordt op 19 en 20 oktober 2013 de CGM gevaren. Een gezellig evenement waarbij iedereen welkom is, van oud FJ zeilers tot nieuwe aanwas.
Op zaterdag is er een stamppotmaaltijd á €16,50 pp, dat voor een gezellig bijkletsmoment kan zorgen.
Voor meer informatie klik hier. Kosten voor de wedstrijd zijn €40 (waarvan €30 voor KWVL Loosdrecht). Wilt u mee eten mail dan naar wedstrijd@nfjo.nl
Graag tot dan!

10 Jun 2017: ONK Hoorn

The Open Dutch Championships are about to start. Since long, the event will be organised on the IJsselmeer: 24/25 June from "Oranje Buiten" in Hoorn. Until now already 17 teams did enter, among a lot of top teams from the Netherlands and Germany, so it promises to be exciting! You can still enter until 18 June: 75 euro per team, excl. BBQ, 100 euro 2x BBQ included. So enter soon and see you in Hoorn!

19 Mei 2017: Geslaagd Klasse Evenement Mooie Nel

Het tweede FJ evenement van dit jaar was met een veld van 11 boten weer zeer geslaagd. In het weekend van 13-14 mei waren we te gast bij de Haarlemse Jacht Club, waar we zeer gastvrij onthaald werden. Het wedstrijd comite en het weer hadden er, op een enkel buitje na, veel zin in. Zowel op zaterdag als zondag hebben we daardoor 4 mooie wedstrijden kunnen varen.
Hylke en Janne bleken met 1-2-1-1-1-2-1-1 veruit het sterkst, op gepaste afstand gevolgd door Bert en Sofia (2-3-2-3-3-1-3-2) en Theo en Meike (4-1-3-4-2-3-2-4). Hugo stuurde voor het eerst in de NED961 en deed dat niet onverdienstelijk: 3-7-4-2-5-4. Dat belooft wat voor de toekomst!
Al met al een prachtig evenement, waar we door de HJC voor volgend jaar al weer zijn uitgenodigd. Dan moeten we toch met minstens 15 bootjes aan de start kunnen verschijnen!

Tot slot een verzoek aan alle actieve FJ zeilers: Schrijf je alvast in voor alle evenementen die je dit jaar nog gaat varen!

21 Apr 2017: Het seizoen is gestart!

Met de gezeilde paashaaswedstrijden is het FJ-seizoen weer gestart! Met maar liefst 11 teams was de FJ klasse goed vertegenwoordigd tijdens dit evenement. Met temperaturen rond de 10 graden, zon regen hagel en wind variërend tussen 10 en 25 knopen, waren het uitdagende condities. Velen zijn even gaan zwemmen, maar op een overboord gezeilde mast van Sebastiaan na is er verder geen schade gevaren.

Na 5 races wist Guido met Hugo als bemanning de winst naar zich toe te trekken. Hylke met Lisa werden tweede kort gevolgd door Bert met Sophia en Rolf met Esther. Het belooft weer een leuk en spannend seizoen te worden waarin iedereen zou kunnen winnen. Over twee weken zijn alweer de Maydays, 29 en 30 april in Antwerpen. Opgeven kan op http://www.sailon.be/index.php/midsummerevent/inschrijven/

Daarnaast wil ik jullie alvast warm maken voor het Klasse-evenement op 13 en 14 mei bij de Haarlemse jachtclub op de Mooie Nel. Na een groot succes vorig jaar, hopen we dit jaar nog meer teams aan de start te zien. Er zullen naast wedstrijden ook een opstap-middag georganiseerd worden en "s avonds gezamenlijk eten met een feest. Spoor elkaar aan en geef je alvast op via onze website nfjo.nl!

Binnenkort volgen meer details,

Tot snel op het water,
Hylke Sasse

15 Feb 2017: Voorbereidingen voorbereidingen!

Beste leden,

Na een geslaagde ALV en nieuwjaarslunch begin januari, is het bestuur hard aan de slag gegaan met het voorbereiden van de evenementen van komend jaar, het maken van een nieuwe website die hopelijk snel online gezet zal worden en het voorbereiden om de operationele taken van onze belgische collega"s over te nemen.
Aangezien wij de operationele taken over zullen gaan nemen, heeft de fjob helaas geen actie ondernomen om de grevelingen cup op 1-2 april te organiseren. Wij kijken nog naar andere mogelijkheden, maar hebben het event voor nu even uit de kalender gehaald. Wellicht zal er op dit weekend een training elders georganiseerd gaan worden, maar hiervoor willen we eerst zekerheid hebben.

Wij hopen dat jullie ook weer erg uit kijken het water op te gaan, zeker nu temperaturen boven de 10 graden bereikt worden in ons land deze week.
Namens het bestuur,
Hylke

12 Dec 2016: Kalender en ALV 14 Januari

Beste FJ-leden,

Nu het jaar 2016 toch echt het eind nadert, zijn we al weer druk bezig geweest om de kalender voor 2017 rond te krijgen. Het belooft weer een jaar te worden waar nieuwe locaties aangedaan worden en waar traditionele wedstrijden natuurlijk ook weer op de kalender staan. Op de site vinden jullie de kalender waar in ieder geval alle Nederlandse evenementen al zijn ingevuld, zodat deze alvast in jullie agenda"s gezet kunnen worden. Wat hierin opvalt, is dat Pasen komend jaar laat valt waardoor veel wedstrijden net wat opschuiven tov afgelopen jaar en dat de Belgen een Grevelingen Cup event hebben geïntroduceerd begin April.

Dan gaat komend jaar het WK in Slovenië plaatsvinden met als walbasis Portoroz. De Slovenen hebben ons concept van een Nationaal evenement (22-23 Juli) voorafgaand aan het WK overgenomen (24-29 Juli). Dit biedt een ideale gelegenheid om het water te leren kennen voor het echte werk begint.

Tot slot hoort bij het nieuwe jaar natuurlijk een nieuwjaarsborrel welke wij al jaren tevens gebruiken als Algemene Leden Vergadering. Deze uitnodiging hebben jullie al een tijd geleden ontvangen. Om de mailboxen en agenda"s nog eens op te frissen, meld ik dat deze op 14 Januari bij GWV Elfhoeven zal zijn. Ik hoop natuurlijk met zoveel mogelijk van jullie op het nieuwe jaar te toosten maar ook jullie feedback horen over het EK en ideeën hoe nog meer mensen de klasse in te trekken.

Ik zal kort voor de ledenvergadering wat stukken rondsturen zodat jullie deze in kunnen zien en goed voorbereid op de ALV verschijnen.
Alvast fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Hylke
Voorzitter NFJO

Kijk hier naar de history van de mededelingen!

Inschrijven kan via het inschrijf formulier op de NFJO site!