10 Jun 2017: ONK Hoorn

The Open Dutch Championships are about to start. Since long, the event will be organised on the IJsselmeer: 24/25 June from "Oranje Buiten" in Hoorn. Until now already 17 teams did enter, among a lot of top teams from the Netherlands and Germany, so it promises to be exciting! You can still enter until 18 June: 75 euro per team, excl. BBQ, 100 euro 2x BBQ included. So enter soon and see you in Hoorn!

19 Mei 2017: Geslaagd Klasse Evenement Mooie Nel

Het tweede FJ evenement van dit jaar was met een veld van 11 boten weer zeer geslaagd. In het weekend van 13-14 mei waren we te gast bij de Haarlemse Jacht Club, waar we zeer gastvrij onthaald werden. Het wedstrijd comite en het weer hadden er, op een enkel buitje na, veel zin in. Zowel op zaterdag als zondag hebben we daardoor 4 mooie wedstrijden kunnen varen.
Hylke en Janne bleken met 1-2-1-1-1-2-1-1 veruit het sterkst, op gepaste afstand gevolgd door Bert en Sofia (2-3-2-3-3-1-3-2) en Theo en Meike (4-1-3-4-2-3-2-4). Hugo stuurde voor het eerst in de NED961 en deed dat niet onverdienstelijk: 3-7-4-2-5-4. Dat belooft wat voor de toekomst!
Al met al een prachtig evenement, waar we door de HJC voor volgend jaar al weer zijn uitgenodigd. Dan moeten we toch met minstens 15 bootjes aan de start kunnen verschijnen!

Tot slot een verzoek aan alle actieve FJ zeilers: Schrijf je alvast in voor alle evenementen die je dit jaar nog gaat varen!

21 Apr 2017: Het seizoen is gestart!

Met de gezeilde paashaaswedstrijden is het FJ-seizoen weer gestart! Met maar liefst 11 teams was de FJ klasse goed vertegenwoordigd tijdens dit evenement. Met temperaturen rond de 10 graden, zon regen hagel en wind variërend tussen 10 en 25 knopen, waren het uitdagende condities. Velen zijn even gaan zwemmen, maar op een overboord gezeilde mast van Sebastiaan na is er verder geen schade gevaren.

Na 5 races wist Guido met Hugo als bemanning de winst naar zich toe te trekken. Hylke met Lisa werden tweede kort gevolgd door Bert met Sophia en Rolf met Esther. Het belooft weer een leuk en spannend seizoen te worden waarin iedereen zou kunnen winnen. Over twee weken zijn alweer de Maydays, 29 en 30 april in Antwerpen. Opgeven kan op http://www.sailon.be/index.php/midsummerevent/inschrijven/

Daarnaast wil ik jullie alvast warm maken voor het Klasse-evenement op 13 en 14 mei bij de Haarlemse jachtclub op de Mooie Nel. Na een groot succes vorig jaar, hopen we dit jaar nog meer teams aan de start te zien. Er zullen naast wedstrijden ook een opstap-middag georganiseerd worden en "s avonds gezamenlijk eten met een feest. Spoor elkaar aan en geef je alvast op via onze website nfjo.nl!

Binnenkort volgen meer details,

Tot snel op het water,
Hylke Sasse

15 Feb 2017: Voorbereidingen voorbereidingen!

Beste leden,

Na een geslaagde ALV en nieuwjaarslunch begin januari, is het bestuur hard aan de slag gegaan met het voorbereiden van de evenementen van komend jaar, het maken van een nieuwe website die hopelijk snel online gezet zal worden en het voorbereiden om de operationele taken van onze belgische collega"s over te nemen.
Aangezien wij de operationele taken over zullen gaan nemen, heeft de fjob helaas geen actie ondernomen om de grevelingen cup op 1-2 april te organiseren. Wij kijken nog naar andere mogelijkheden, maar hebben het event voor nu even uit de kalender gehaald. Wellicht zal er op dit weekend een training elders georganiseerd gaan worden, maar hiervoor willen we eerst zekerheid hebben.

Wij hopen dat jullie ook weer erg uit kijken het water op te gaan, zeker nu temperaturen boven de 10 graden bereikt worden in ons land deze week.
Namens het bestuur,
Hylke

12 Dec 2016: Kalender en ALV 14 Januari

Beste FJ-leden,

Nu het jaar 2016 toch echt het eind nadert, zijn we al weer druk bezig geweest om de kalender voor 2017 rond te krijgen. Het belooft weer een jaar te worden waar nieuwe locaties aangedaan worden en waar traditionele wedstrijden natuurlijk ook weer op de kalender staan. Op de site vinden jullie de kalender waar in ieder geval alle Nederlandse evenementen al zijn ingevuld, zodat deze alvast in jullie agenda"s gezet kunnen worden. Wat hierin opvalt, is dat Pasen komend jaar laat valt waardoor veel wedstrijden net wat opschuiven tov afgelopen jaar en dat de Belgen een Grevelingen Cup event hebben geïntroduceerd begin April.

Dan gaat komend jaar het WK in Slovenië plaatsvinden met als walbasis Portoroz. De Slovenen hebben ons concept van een Nationaal evenement (22-23 Juli) voorafgaand aan het WK overgenomen (24-29 Juli). Dit biedt een ideale gelegenheid om het water te leren kennen voor het echte werk begint.

Tot slot hoort bij het nieuwe jaar natuurlijk een nieuwjaarsborrel welke wij al jaren tevens gebruiken als Algemene Leden Vergadering. Deze uitnodiging hebben jullie al een tijd geleden ontvangen. Om de mailboxen en agenda"s nog eens op te frissen, meld ik dat deze op 14 Januari bij GWV Elfhoeven zal zijn. Ik hoop natuurlijk met zoveel mogelijk van jullie op het nieuwe jaar te toosten maar ook jullie feedback horen over het EK en ideeën hoe nog meer mensen de klasse in te trekken.

Ik zal kort voor de ledenvergadering wat stukken rondsturen zodat jullie deze in kunnen zien en goed voorbereid op de ALV verschijnen.
Alvast fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Hylke
Voorzitter NFJO

7 Nov 2016: Verslag Ijsberen

Met slechts drie deelnemers was de Ijsberenrace gehouden op 5 en 6 november helaas geen goed bezocht evenement, de spanning tijdens de races was er echter niet minder om! Zo blijkt ook uit de einduitslag waar alle drie de deelnemers exact hetzelfde aantal punten als resultaat hebben, allemaal 10 punten uit 5 races!

Het was op het water stuivertje wisselen, een klein foutje bij een boei-ronding, een verkeerde vlaag of even nadeel van een boot uit de SW-klasse en je positie wisselde zo van eerste naar laatste in de races. Rolf, Guido en Hylke maakten er een zeer boeiend schouwspel van.
Op zondag had Jori helaas last van een erge hoofdpijn en wilde zijn lichaam niet meewerken, waardoor Hylke met Esther de Jong als bemanning op zondag heeft gevaren, een succesvolle combinatie zo bleek. Met Esther aan boord bij Hylke, Hugo bij Guido en Mirjam bij Rolf was er op elke deelnemende boot een "de Jong" aanwezig. De broeder-zusters moesten samen met hun stuurmannen gaan uitmaken wie er ging winnen!

Dat er uiteindelijk met gelijke punten gefinisht werd zorgde ook bij alle drie voor een grote glimlach, het is immers super om te zien dat het niveau zo dicht bij elkaar ligt en we elkaar pushen nóg scherper te varen en minder fouten te maken. Uiteindelijk won Hylke omdat hij de laatste race wist te winnen, Guido werd tweede en Rolf derde (Rolf had een eerste plek minder gevaren dan de andere twee). Hopelijk zien we volgend jaar meer boten aan de start om het nog spannender te kunnen maken op het water!

En met de gevaren Ijsberenrace komt er voor velen van ons nu een eind aan het zeilseizoen 2016. Een zeilseizoen waarin Nederland een geweldig Europees Kampioenschap heeft georganiseerd, er nieuwe locaties werden aangedaan met de wedstrijden, nieuwe gezichten in de klasse zijn verwelkomd (heel jong tot wat ouder) en er weer veel nieuwe vriendschappen tot stand zijn gekomen of verder opgebouwd zowel binnen Nederland als daarbuiten! Ik zal jullie op de hoogte houden de komende tijd met de ALV begin Januari in het vooruitzicht!

Hylke

31 Okt 2016: Ijsberenrace

Aan alle FJ-zeilers,

Komend weekend (5&6 november) zal de jaarlijkse ijsberen race weer plaatsvinden op de Bergse Voorplas bij WV Aegir. Dit evenement is altijd leuk en gezellig om aan deel te nemen alvorens de boten de winterstalling en onderhoud in gaan!
De eerste start vindt om 11u plaats, en wij hopen natuurlijk vele FJ"s aan de start te zien. Inschrijven kan op de site van WV Aegir, via deze link even het evenement aanklikken en je aanmelden: http://www.wv-aegir.nl/kalender/
Het inschrijfgeld is 25eu voor het hele weekend per team, mocht je slechts 1 dag komen dan kan dat ook en is het 20eu.

Het weerbericht is weer een stuk uitnodigender dan het eerder was, dus dat is geen reden meer om niet meer te komen en de kou wordt vast snel weg genomen door de lekkere warme erwtensoep bij de lunch!

Tot op het water!
Hylke

25 Okt 2016: Bericht Coen Gulcher

Beste FJ zeilers,
Janne doet verslag van de Coen Gulcher memorial gehouden op 15-16 oktober te Loosdrecht:

Het was vroeg in de ochtend toen wij in Rotterdam arriveerde om onze trouwe mede passagier Heike op te pikken. Zelfs Jelle vond ons vroeg op de baan maar we moesten de klasse fj nog ophalen dus vandaar.
Precies zoals we hadden gedacht arriveerden we als een van de eerste in Loosdrecht. Optuigen op het dooie gemakje met het feestelijke gevoel dat ik altijd heb als ik onze zeilvrienden weer zie.
Heike was blij dat ze met Jori mee zou varen dit weekend; even geen verantwoordelijkheid voor eigen spullen...... dat bleek geen succes want de boot van Jori werd door familie Pothuis meegenomen. Zij hadden een hele vervelende ochtend zo bleek: aangehouden, de trailer is niet volgens de wet. Ze mochten enkel nog naar huis rijden. Dit bericht zorgde voor wat commotie, wanneer is een trailer dan wel goed?! Joost zoekt het uit voor ons, onze man van de wetten :)

Uiteindelijk voeren we naar de start met twee boten minder maar een nieuw bemanningslid meer in de NED 1199: onze moeder, moeder van team blaauw doet ook mee!!! En ze heeft het zo naar haar zin gehad! Wij zijn enorm trots op haar dat ze met 58 jaar nog een nieuwe hobby start!

Op Loosdrecht is het altijd in het begin even zoeken naar de bovenboei die ergens verscholen achter een eilandje ligt maar daar hadden onze topzeilers geen moeite mee.
Wij, NED 1454 dit weekend, hebben het hele weekend geprobeerd Ellen BEL 284 in te halen maar ze ging toch zo hard! Ik vermoed dat er in België niet alleen fietsen met motortjes worden gemaakt maar ook zeilboten, zo krijgt onze sport nog een heel nieuwe wending wellicht!

Het weer was echt super! We hadden wel een mistige ochtend zaterdag maar de wind was perfect. Lekker draaierig en vlagerig, heerlijk!
De laatste dag moest Lisa, bemanning van Hylke NED 1332, eerder naar huis wat zorgde voor een rare wending in de top 3!
Hylke kwam met een sip gezicht naar me toe, de laatste wedstrijd had ervoor gezorgd dat er een extra aftrek kwam die Hylke niet had verwacht. Ineens was hij tweede inplaats van eerste. Een zuur einde voor deze semi winnaars. Gelukkig kon Hylke toch glimlachen toen hij naast Rolf de Jong NED 961 met kroost op de tweede plek stond. Rolf en Mirjam hebben een goede start gemaakt als team. Guido en Esther de Jong NED 1316 zijn derde geworden. Goed gedaan als nieuw team!
Kortom, het was weer een weekend vol plezier en ook een beetje teleurstelling zoals het hoort bij echte wedstrijden.
Wij hebben Ellen toch 1 keer in kunnen halen, al was het door een derde boot gelukt, we hadden toch 1 keer het speed monster verslagen!

9 Okt 2016: Coen Gulcher

Beste FJ-zeilers,

Over een week staat de Coen Gulcher Memorial weer op het programma! Dit jaar bestaat de NFJO 60 jaar, de Coen Gulcher zal het afsluitende evenement zijn van deze lustrumviering. Aan het einde van de zeildag zullen naar alle waarschijnlijkheid een aantal oud FJ-zeilers aanschuiven. Na het reguliere zeilprogramma zal er of een “oldies race” gevaren worden, vanaf de starttoren gestart, of een race teamzeilen, afhankelijk van het o.a. weer. Waarna we met z’n allen het 60-jarig bestaan op de KWVL vieren met een hapje en een drankje.

Gelieve niet alleen op de NFJO site in te schrijven, maar vooral ook op de site van de KWVL. Inschrijven kan op deze link:
https://kwvl.e-captain.nl/site/?pid=activities&view=subscribed. Inschrijfgeld bedraagt 35 e per boot. Deze prijs is exclusief eten, dit volgt op de site. De eerste start op zaterdag is om 12:05.
Wij hopen jullie graag allemaal te zien op de Coen Gulcher!

Met vriendelijke groeten,

Namens de NFJO,

7 Okt 2016: Coen Gulcher Memorial

15 en 16 oktober is het weer zover: De Coen Gulcher Memorial Regatta! Dit jaar met een extra feestelijk tintje, omdat de FJ dit jaar 60 jaar bestaat en het allemaal in Loosdrecht bij de KWVL is begonnen.

Om dit te vieren zijn ook alle oud FJ zeilers uitgenodigd om desgewenst op zaterdag eind van de middag nog een keertje in een FJ te stappen of van het spektakel te komen genieten (aanmelden via mail: theo.remmerswaal@kpnmail.nl).

Daarnaast zal er een "nostalgische" wedstrijd worden gevaren met, heel ouderwets, start en finish bij de starttoren.

Alle reden dus om je nog snel even aan te melden voor dit prachtige evenement, bij voorkeur via deze site en de site van de KWVL (http://www.kwvl.nl)

7 Sep 2016: Inschrijven voor het OBK

Over enkele weken vindt het OBK FJ plaats te Antwerpen. Het belooft weer een topeditie te worden! Wij hebben alvast de zon en een goed briesje besteld! Hopelijk zijn jullie ook aanwezig!

- 1e start zaterdag om 12u.

- Inschrijving: 13 euro indien overgeschreven vóór vrijdag 16 september, 15 euro bij betaling ter plaatse
- BBQ zaterdagavond: 15 euro pp, kinderen <12j betalen 1 euro per levensjaar (vb 6 jaar = 6 euro) . Indien veggie, zeker vermelden bij inschrijving! Inschrijving is defintief na overschrijven van het juiste bedrag.
- Ontbijt wordt voorzien voor zondagochtend (niet inbegrepen, registratie kan ter plaatse)
- Inschrijven kan via mail: fjob@hotmail.be. Vermeld zeilnr, namen zeilers, aantal inschrijvingen voor BBQ.
- Betaling inschrijvingsgeld (13 euro indien voor 16/09, 15 euro na 16/09) + BBQ: BE09 7895 1843 9857, BIC: GKCC BE BB vóór 16 september!

28 Aug 2016: Weekendje Duisburg?

Zin in een weekendje Duisburg. Schrijf je dan nog even snel in voor de Freidel Heinen Cup! Dit kan via de site of per mail: vorstand@duyc.de

3 Aug 2016: Schrijf je in! Beneluxkampioenschappen

Beste FJ-zeilers,
We zijn nog aan het nagenieten van het prachtig georganiseerde EK! Ondertussen zit er alweer een nieuw evenement aan te komen. Het weekend van 13-14 augustus worden in Scharendijke de Benelux-kampioenschappen gevaren!
Hopelijk kunnen we op deze wedstrijd, die gevaren wordt op de Nederlandse wateren, ook wat Nederlandse teams verwelkomen!
Alle info en de link om in te schrijven vind je via volgende website: beneluxkampioenschappen.eu

3 Aug 2016: Nederland pakt 1e en 2e prijs op het EK

Afgelopen week werd er gestreden om de titel van Europees Kampioen Flying Junior zeilen. Er zijn in totaal 12 races gevaren over vier dagen en de titel is pas in de laatste race beslist. Tot en met de derde dag stonden Hylke Sasse en Jori Vermeij (NED 1419) veruit bovenaan. Na de derde dag hadden Hylke en Jori 9 punten voorsprong op Thorsten Willemsen en Stephanie Tauchert (GER 407) en 15 punten op Rolf de Jong en Hugo de Jong (NED 961).

De vierde en laatste dag hebben Rolf de Jong en Hugo de Jong met een nette serie van drie eerste plekken de titel van Europees Kampioen weten te pakken. Met een puntenverschil van slechts 1 op de nummers twee en drie was dit met recht een fotofinish.

In totaal namen er 7 landen deel aan het EK en streden er 40 teams om de titel. Vanuit Nederland waren 12 deelnemende teams.

De volgende prijzen zijn uitgereikt:
1. (27,0 pnt) Rolf de Jong, Hugo de Jong (woonplaats Pijnacker)
2. (28,0 pnt) Hylke Sasse, Jori Vermeij (woonplaats Rotterdam en Amersfoort)
3. (28,0 pnt) Thorsten Willemsen, Stephanie Tauchert (Duitsland)
4. (54,0 pnt) Niel Kehlmann, Daniel Kossack (Duitsland)

Beste Jr. Stuurman/vrouw:
Ellen Royer (België) - 17e plaats met 166,0 pnt

Beste Jr. Bemanning:
Justus Rüthing (Duitsland) - 9e plaats met 96,0 pnt

Eerste Stuurvrouw:
Elske Vermeij (woonplaats Middelharnis) - 6e plaats met 77,0 pnt

Graag willen wij onze partner Gemeente Goeree-Overflakkee bedanken voor de goede ondersteuning en stimulering van dit evenement. Zonder deze samenwerking is een evenement als deze niet makkelijk te organiseren. Ons evenement werd georganiseerd door Holland Regatta Club op Marina Stellendam met catering van Dok 5. Dankzij de professionele hulp van hen is het evenement veilig en goed verlopen en is de inwendige mens ook goed verzorgd.

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren:
- Tanis Goeree B.V. voor het leveren van bouwmaterialen op locatie.
- Rake Rigging B.V. voor de bijdrage en materialen voor op wedstrijdboten.

19 Jul 2016: Europese Kampioenschappen Flying Junior

Volgende week zal het Haringvliet tussen Stellendam en Hellevoetsluis de venue zijn voor het Europees Kampioenschap in de zeilklasse Flying Junior. Met bijna veertig teams uit 7 verschillende landen belooft dit voor veel spektakel en spannende wedstrijden te gaan zorgen.

De Flying Junior, te herkennen aan het internationale zeilteken FJ, is een sportieve tweemans zwaardboot uitgerust met een trapeze voor de bemanning. De klasse kenmerkt zich door uitstekende zeileigenschappen van de boten, het hebben van relatief open regels hoe de boot in te richten en vooral een heel gezellige groep zeilers door velen als een echt familie beschreven.
Voorafgaand aan het EK welke op 25 juli zal beginnen, wordt het NK verzeild op dezelfde locatie. Deze wedstrijden zullen starten op zaterdag 23 Juli en eindigen op zondag 24 Juli met een prijsuitreiking na afloop. Het weerbericht ziet er heel aantrekkelijk uit voor zeilers én toeschouwers.

De wedstrijden zullen geleid worden door Peter de Jeu namens de Holland Regatta Club. De plek waarvandaan het evenement gehost wordt is de Marina Stellendam, hier zal ook menig zeilteam kamperen op het haventerrein. Het evenement wordt van eten en drinken voorzien van het plaatselijke restaurant Dok5. Jong en oud doet mee aan het evenement en ook toeschouwers zijn van harte welkom.

Het EK begint op maandag 25 en dinsdag 26 juli met het meten van de boten en zeilen. Er bestaat de mogelijkheid eens aan boord van zo een sportieve zwaardboot te stappen. Van woensdag 27 tot zaterdag 30 juli zullen over meerdere dagen 12 wedstrijden gevaren worden. Op zaterdag 30 juli wordt het evenement afgesloten met een reünie en feest ter ere van het 60-jarig bestaan van de klasse en natuurlijk het vieren van de winnende teams van het EK! Wilt u de bootjes eens van wat dichter bekijken of de wedstrijden van dichtbij volgen? Komt u dan naar Marina Stellendam, het beloofd een pracht evenement te worden!

12 Jul 2016: Dutch Open

Dear participants,

We are very happy that you will participate in the Dutch Open Flying Junior 2016
at Stellendam this year. In only 2 weeks the event will take place, therefore I
send you this email with some final details and a request for paying the entry
fee in advance by bank transfer.

The Entry fee is €70 per boat if you pay in advance. The bankaccount of the NFJO
(the organising authority) is NL46 INGB 0000 6692 68. Please name your
sailnumber at the transfer.
If you want to pay in cash at location the entry fee is €85.

The first start will be at Saturday 23rd of July at 11:00hrs. Registration is
possible at Saturday morning from 8:00 hrs until 10:00hrs.
On Saturday evening we will have a dinner together in the sailors" home. The
approximate time for the dinner to start is 18:30 hrs. It is possible to buy
extra tickets for the dinner until the end of the registration. Costs for this
dinner tickets for supporters/family/friends are €10 per person.
If you have any allergies or want to eat a vegetarian meal please let us know
(this doesn"t count for the teams who already informed us in the EC
inscription).
At Sunday the last start possibility is 17:00hrs and the price giving will be as
soon as possible afterwards.

I hope you are all looking forward to in 2 weeks!
If you still have any questions please feel free to ask.

See you there!

Hylke Sasse
President NFJO

15 Jun 2016: BSR & Rolf Rossbacher Cup

Beste FJ-ers,
onderstaand vindt u het wedstrijdverslag van de Braassem Summer Regatta geschreven door Jelle! Ik wil jullie graag uitnodigen jullie allen op te geven voor de Rolf Rossbacher Cup welke gevaren wordt op 2-3 Juli op de Dümmersee. We hebben momenteel al 3 Nederlandse boten gemeld die hierheen zullen gaan! Opgeven kan via de volgende link:
http://www.raceoffice.org/entry.php?eid=96035286956cb467e42d9f

Het inschrijfgeld kan van tevoren betaald te worden voor lagere inschrijfkosten.

En vergeet jullie ook niet op te geven voor het NK op NFJO.nl!!

Het verslag: Het begon allemaal vroeg op zaterdagochtend om een uurtje of 7, ingepakt en wel de laatste dingen bij elkaar geraapt om kwart voor acht te vertrekken. Het zou een vroege start worden om 11 uur vandaar dat we om 9 uur afgesproken hadden. Voor mij de eerste keer in de klasse FJ en ik wilde een beetje extra tijd hebben om uit te zoeken hoe de boot het beste opgetuigd kon worden. Na een vlekkeloze heen rit waren we om half 9 op de vereniging WV Braassemermeer waar het licht begon te druppelen na aankomst. Rond een uur of 9 verscheen mijn stuurman Sebastiaan de andere FJ’s; de Fliegende Jongen met Janne en Matthias, Jori en Hylke met de 1419 kwamen wat later en de 672 (Lisa en Heike) was met mij en de klasse FJ op de dubbeltrailer mee gekomen. Toen ik zo ver was om mij om te kleden kwam ik er tot mijn vreugde achter dat we een “nieuw team” in de klasse hebben Eva en Frank met hun blauwe race monster waren er ook bij, erg leuk. Jammer genoeg kon Rolf ondanks zijn inschrijving toch niet aanwezig zijn en voeren we dus met 5 boten. Eenmaal op het water zakte de wind een beetje weg en werd er iets later gestart dan oorspronkelijk de bedoeling was, hetgeen wel goed uitkwam vanwege de grootte drukte in de haven (ongeveer 140 ingeschreven boten). De eerste wedstrijd was zeer spannend het veld bleef dicht bij elkaar en ook Frank en Eva voor wie het pas de tweede FJ-wedstrijd was, kwamen zeer goed mee. Hierdoor moesten Sebastiaan en ik nog harder werken. Na veel kleine windvlaagjes (meestal uit een geheel nieuwe richting) kwamen we bij de boven boei uit in de volgende volgorde: Janne en Matthias op 1 Jori en Hylke op twee, dan een flink gat waarna Sebastiaan en ik volgde dicht achtervolgd door Lisa en Heike en kort daarop Eva en Frank. De uitgelegde trapezium baan met een halvewinds-spinnaker rak bovenin, gepaard met een kleine windvlaag zorgde ervoor dat het bij de beneden boei een grootte gezellige knoop was van lasers (waarmee we starten) FJ’s en een Aero8. Door deze samenkomst van alle boten konden Sebastiaan en ik Hylke en Jori voorbij aan de binnenkant van de boei en liepen Lisa en Heike nog verder op ons in. Vanaf de beneden boei was het op naar de finish waarbij Jori en Hylke ons helaas weer net konden inhalen en we uiteindelijk als volgt finishten: Janne en Matthias 1, dan Jori en Hylke, Sebastiaan en ik als 3de, Lisa en Heike 4de kort gevolgd door Frank en Eva. Hierna hadden we Lunch en uitstel tot een uurtje of 3.
De tweede race besloten Sebastiaan en ik aan pin-end te starten, dit werd echter niets en door een windvlaag lagen wij helemaal achteraan. Lisa en Heike ronde als eerste de boven boei gevolgd door Janne en Matthias, Jori en Hylke, Frank en Eva en Sebastiaan en ik als hekkensluiters. Gedurende het spinnaker rak en het kruisrak (lekker dobberen) zakten Lisa en Heike terug naar de 3de plek en finishten we in de eerdergenoemde volgorde.
Zondag begon met een heel licht briesje en een anderhalf uur uitstel. Maar daarna mochten we dan, Na gister bemand te hebben zat ik echter nu aan het roer met Meike (de EK en NK-bemanning van Theo en een dochter van een ervaren FD-zeiler) als bemanning. Na een zeer rustige start en wat donkere wolken bij de boven boei te zijn geraakt lagen we 3de met Janne en Matthias op 1 en Jori en Hylke op 2. Nauw op de voet gevolgd door Frank, Eva en Lisa en Heike ging het zetten van de spinaker super goed. Helaas begaf de klem van de spinnaker het waardoor ik wat moest verzinnen. Meike was ondertussen lekker aan het spinnakeren en verzorgde het gewicht in de boot. Alles ging goed tot dat er een fikse windvlaag kwam waar ik behoorlijk wat geroep achter mij hoorde. Toen ik tijd had om te kijken waren Lisa en Heike omgeslagen met spinnaker en al, hetgeen voor hen resulteerde in een dnf. Eenmaal bij de beneden boei kwam de wind echt opzetten en mocht Meike met haar 40 Kg voluit in de trapeze. Door de wind waren we heerlijk snel bij de finish. Jori en Hylke waren ondertussen onder Janne en Matthias door gevaren en pakte de eerste plek. De tweede wedstrijd was nog we even spannend ivm de achtergrondmuziek (onweer) maar kon vervolgens met een wat constanter windje 3 bft gevaren worden. De laatste finish was ook wel spannend aangezien Meike en ik, Lisa en Heike op gelijke hoogte stonden qua punten. En ook voor de twee koplopers Hylke en Janne was het spannend. Wie de laatste race zou winnen ging ook overall winnen. Door een 3de plek te zeilen kwamen we uit op een einduitslag van Frank en Eva op de 5de plek, Lisa en Heike op de 4de plek. Meike en ik op de 3de plek, en Janne en Matthias met 5 punten op de 2de plek. Jori en Hylke eindigde als 1ste door hun winnende laatste race. Al met al een geslaagd weekend, ondanks de wisselende en ronddraaiende wind.

30 Mei 2016: Geslaagd KE en BSR aankondiging

Beste FJ-ers,
wat was het weer een geweldig weekend! Voor het eerst sinds 1974 weer een wedstrijd op de Mooie Nel in samenwerking met de Haarlemse Jachtclub. Het voelde voor velen als het ontdekken van een nieuwe pracht zeillocatie in Nederland!

Met maar liefst 9 races hebben we dit weekend veel kunnen varen. De wedstrijden waren allen heel spannend en het comité heeft een uitmuntend vakwerk laten zien! De starts volgden elkaar snel op, de banen werden steeds zeer accuraat verlegd voor we er erg in hadden. En bij de starts werden de zeilers allemaal uitgedaagd goed positie te kiezen. De wedstrijdbaan voor het EK kon zo al goed getraind worden!

Eerst was voor het hele weekend code oranje afgegeven, wij hadden in Haarlem veel geluk met het weer waar zowel zaterdag en zondag geen spatje regen gevallen is. De wind was op zaterdag ongeveer 6-8 knopen met af en toe een windwak. Dit maakte de wedstrijden zeer uitdagend, een keer de verkeerde kant kiezen en je verloor zo een plek, andersom kon er dus ook veel weer ingehaald worden!
Op zaterdag werden in een tijdsbestek van 5 uur maar liefst 5 wedstrijden van 45 minuten gevaren!

Na het zeilen kon er heerlijk nageborreld worden alvorens we gezamelijk heerlijk chinees gegeten hebben op de HJC. Iedereen kon zijn buikje lekker vullen na de inspanning van eerder die dag.
Op zondag was de eerste start om 10 uur, was de wind ietsje naar het oosten gedraaid en was de windsterkte nu om en nabij 10-12 knopen. Ook nu was het weer super spannend! Janne en Matthias kregen de 1419 van Jori steeds meer onder de knie en wisten steeds in de top 3 te varen en ook een paaltje ontbrak niet! Dit zorgde voor glimlachen van oor tot oor!

Ook nieuwe teams als de familie Benschop en het instapteam van de hjc maakten grote stappen gedurende het weekend waardoor het veld steeds dichter op elkaar kwam te liggen!
Aan het eind was het Rolf samen met Esther die wonnen, gevolgd door Hylke en Jori. De derde plek werd bezet door Janne en Matthias, een prachtig resultaat.

FJ-zeilers en de Haarlemse jachtclub bedankt en tot volgend jaar! Vertel het succes van dit event vooral rond zodat we volgend jaar met hopelijk nog wat meer bootjes aan de start verschijnen.

Dan nog een opmerking voor het volgende evenement! Vergeet jullie niet in te schrijven voor de braassem summer regatta! dit kan op:
http://www.braassemermeer.nl/wedstrijden/braassem-summer-regatta-11-12-juni-2016
Ook als je nog geen team compleet hebt, laat dan graag een berichtje achter!

Tot op de Braassem!
Hylke

18 Mei 2016: Klasse evenement

Beste FJ-ers,

Alweer 2 weekenden geleden is er op het trainingskamp te Akkrum enorm goed getraind voor de aankomende wedstrijden. Het weer heeft ook zeker bijgedragen aan deze geslaagde Hemelvaart.

Op 28 en 29 mei zal op de "Mooie Nel" te Haarlem het Klasse Evenement gevaren worden. Met het EK in gedachten, zal eenzelfde baan gevaren worden, als extra trainingsmoment voor de zomer.

Inschrijven kan via de www.nfjo.nl of via sebastiaan.klaassen@gmail.com. Inschrijfgeld is 50 euro, dit is inclusief diner op zaterdag. Gelieve vooraf via IBAN: NL46INGB0000669268. Contant betalen op zaterdagochtend kan ook, maar behoeft niet de voorkeur.

Camperen behoort ook tot de mogelijkheden, dit graag z.s.m. aankondigen via sebastiaan.klaassen@gmail.com.

Ik hoop jullie graag allen komend weekend te zien!

Met vriendelijke groeten,

namens De NFJO

Sebastiaan Klaassen

9 Mei 2016: KE Haarlem

Wat hebben we genoten afgelopen weekend tijdens het trainingskamp! Met zomerlijke weersomstandigheden én wind kon er optimaal getraind worden op de Wijde Ee met als uitvalsbasis het vertrouwde Pean.

Er zijn weer vele uurtjes gemaakt in de boten, oude trucjes geoptimaliseerd en nieuwe dingen geleerd. Al met al was het in één woord, fantastisch.

Om alle geleerde zaken om te zetten in resultaat bij wedstrijden, schroom jullie niet om je alvast in te schrijven voor het Klasse Evenement. Dit zal gehouden worden op de Haarlemse Jachtclub op 28-29 mei. Inschrijven gaat via Sebastiaan of www.nfjo.nl
Een NOR zal spoedig rondgestuurd worden met daarin de details, wij hopen hier vele boten aan de start te verwelkomen en zullen "s avonds na het gemeenschappelijk diner een update geven aangaande het NK en EK voor deze zomer.

Tot in Haarlem!

19 Apr 2016: Inschrijven voor evenementen

Oproep aan alle FJ-zeilers:

Meldt u aan voor aankomende evenementen!
Het aantal inschrijvingen blijft helaas wat achter bij de aantallen die wij graag zouden zien op het water; wellicht bent u van plan om te komen maar heeft u zich nog niet ingeschreven.
Het gaat om de volgende evenementen:

Maydays - Antwerpen (30/04 - 01/05) http://doodle.com/poll/xp382ki4q7gece98#table

Trainingskamp - Akkrum-Nes (05/05 - 08/05) http://www.nfjo.nl

EK - Stellendam (inschrijven voor 01/05 voor het goedkopere tarief) http://www.fjeuropeans.eu

Graag zien we de komende dagen het aantal ingeschreven boten stijgen!

- Message to all FJ sailors -
Please inscribe for upcoming events!
The number of inscriptions is not yet at the desired levels. We would like to see more boats at the starts of these beautiful events. Maybe you are planning to come but had no time yet to inscribe yourself, therefore the above standing links for the events!

29 Mrt 2016: Het seizoen is gestart!

Afgelopen weekend zag het er in de weersvoorspelling al naar uit dat het een seizoens-start met veel wind zou worden, en dit bleek ook zo te zijn.
Zaterdag startten we met 8 boten, althans we zijn met 8 boten het water op gegaan. Helaas werd nog voor de start de eerste schade gevaren (een uitgescheurd onderlijk bij Theo). Ook voor Heike in combinatie met Wieke bleek de wind te heftig te zijn en Hylke's net gerestaureerde 1332 bleek een scharnierende fokkeklem te hebben. Beter voorkomen dan genezen was voor deze teams de oplossing.
Voor de twee Duitse teams was de wind echter een ideale training om aan te tonen dat wij Nederlanders een tandje bij zullen moeten schakelen. Norbert met Gudrun en Michael met Katharina hadden een onderlinge strijd om de eerste 2 plaatsen gedurende dit weekend.

Nadat 's-middags alle wedstrijden werden afgelast wegens te veel wind zijn we met het nog over gebleven clubje Gouda gaan bezoeken, een terrasje gepakt en bij de Griek gegeten! Erg gezellig en leuk!

Op zondag moesten we echter weer aan de bak. Zoals gewoonlijk was de start een uurtje eerder dan op zaterdag. Alleen deze zondag was dat direct 2 uur door de omschakeling naar de zomertijd. Voor het gevoel vroeg uit de veren dus! Er werden door de FJ's nog 2 wedstrijden gevaren (opnieuw nam de wind sterk toe) en was het genieten op het water door de planeer condities en een soms doorbrekend zonnetje.
Norbert trok uiteindelijk aan het langste eind, Michael op de 2e plek. De 3e plaats was voor Sebastiaan, die op zaterdag samen voer met Esther Pothuis en zondag met Noor Kahmann. Hylke en Jori werden 4e in de klasse-FJ die nog enig onderhoud nodig heeft, zo bleek. Haperende valklemmen en een niet vertraagde neerhouder konden de sterke wind niet aan.

We werden allen hartelijk uitgenodigd om naar Duitsland te reizen over 2 weken en mee te doen met de FJ wedstrijden in Liblar. Hopelijk komen we hier met veel Nederlandse teams aan de start!
Tot snel op het water!

8 Mrt 2016: Paashaaswedstrijden

Over iets meer dan 2 weken is het zo ver! De start van het zeilseizoen met de Paashaas wedstrijden op de Elfhoeven te Reeuwijk! Eindelijk kunnen de zeilspullen en boten weer uit de winterberging tevoorschijn worden gehaald en kan het wedstrijd seizoen weer beginnen!

Inschrijven kan op: http://elfhoeven.nl/44_de-wedstrijdkalender_426_paashaas-wedstrijden-2016.html

De notice of race is te vinden op: http://elfhoeven.nl/14_downloads.html
(Eerste start is op zaterdag om 11:00u)

Schrijf je snel in en tot pasen!

In a little more as 2 weeks the sailing season will start again! With Eastern the Paashaas regatta will be sailed at the Elfhoeven in Reeuwijk. Finally the sailing gear and boats can be taken from their winter storage and the regatta season can start!

Please inscribe yourself at the website from GWV Elfhoeven: http://elfhoeven.nl/44_de-wedstrijdkalender_426_paashaas-wedstrijden-2016.html

the Notice of Race can be found at: http://elfhoeven.nl/14_downloads.html
(it is called "Notice of Race paashaaswedstrijden" in the list)

First start will be at 11:00h.
When you want to eat dinner with us in a restaurant please send an email to sebastiaan.klaassen@gmail.com

9 Feb 2016: Overlijdensbericht Erwin Salwik

Beste FJ leden, oud-leden en vrienden,

Vandaag is het nieuws aangekomen dat Erwin Salwik afgelopen zaterdag is komen te overlijden. Erwin was iemand die voor de Flying Junior klasse heel speciaal is geweest en tot op het laatst heel actief, betrokken en nog altijd zelf varend. Met het heengaan van Erwin zullen we een goede vriend gaan missen en wij willen zijn familie en naasten veel sterkte en steun te wensen.

Mochten jullie persoonlijk afscheid willen nemen, hierbij de informatie betreffende de begrafenis.

Das Seelenamt feiern wir am Dienstag, dem 16. Februar 2016 um
8.15 Uhr in der Pfarrkirche St. Judas Thaddäus, Münchener
Straße 40A, 47249 Duisburg-Buchholz.
Die Beerdigung findet anschließend um 11.30 Uhr von der neuen
Trauerhalle des Duisburger Waldfriedhofes, 47055 Duisburg,
Düsseldorfer Straße 601, aus statt.

Namens het NFJO bestuur,
Hylke Sasse

25 Jan 2016: Zet alle evenementen in je agenda!

Na afgelopen zaterdag de alv te hebben gehad is de volgende stap het inplannen van de wedstrijden voor komend seizoen in jullie agenda"s!

De wedstrijdkalender staat online op nfjo.nl! Let op want pasen valt erg vroeg dit jaar, eind maart al! Er is daarnaast ook het plan om op zaterdag 20 maart op de Elfhoeven een klusdag te houden en op zondag 21 maart mee te varen met de laatste winterwedstrijd van de Elfhoeven om zo al vast te trainen voor de paashaas!

Nieuw op de agenda is het verplaatste klasse-evenement op 28-29 mei op de Mooie Nel te Haarlem, met dit evenement hopen wij de relatie met de haarlemse jachtclub weer op te bouwen om daar komende jaren weer jaarlijks terug te komen.

Ook online en geopend is de inschrijving voor het EK in Stellendam!
www.fjeruopeans.eu

De website voorziet jullie van alle benodigde informatie en de Notice of Race is gepubliceerd. Schrijf jullie snel in en mocht je nog geen bemanning/stuurman hebben geef dit even aan dan kunnen wij kijken of er matches te vinden zijn! We zien natuurlijk het liefst een groot veld Nederlandse boten aan de start!

21 Jan 2016: Reminder ALV

Lieve leden,

Ik wil jullie met dit berichtje even een klein remindertje sturen voor de algemene ledenvergadering aanstaande zaterdag. Jullie zijn allen van harte welkom om 11:00u op zeilvereniging de Onderlinge in Zaanstad. Na afloop van de vergadering zullen we gezamenlijk een kleine lunch eten waarna, wie wilt, geschaatst zal gaan worden op de Jaap Eden baan.

Hopelijk zien we allen die zich niet afgemeld hebben aanstaande zaterdag,

Groetjes,
Hylke

14 Dec 2015: ALV 2016

Beste leden,

Ik zou jullie graag willen uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Flying Junior Organisatie op 23 januari 2016. Aanvang 11:00u.
Wij zullen op deze vergadering de plannen van het afgelopen jaar evalueren en het beleidsplan voor het komende jaar bespreken.
Wij hopen dat jullie allen aanwezig zullen zijn.
We houden de ALV dit jaar bij de Zaanse Onderlinge en zouden graag na afloop gezamelijk lunchen waarna er geschaatst kan worden op de Jaap eden baan in Amsterdam.

Ik ontvang graag een bevestiging of afmelding per mail.
En ik hoop natuurlijk jullie allen in het nieuwe jaar weer te zien.

Alvast fijne kerstdagen toegewenst,

Groetjes,
Hylke Sasse
Voorzitter NFJO

9 Nov 2015: De winter komt

Afgelopen weekend hebben we met de FJ-klasse de Ijsberenrace gevaren op Aegir. Met 5 boten waren we erbij tijdens dit warme november weekend, ijsberen zouden zich niet thuis gevoeld hebben. Op zaterdag werden er 4 races gevaren. Helaas stond de wind precies zo dat een echt kruisrak er niet in zat, wat er op neerkomt dat degene die het beste start en de luwte bij de eerste boei doorkomt, een ruime voorsprong opbouwt. Ook op zondag was dit het geval. Te samen met een hoop SW deelnemers, lasers en opti"s was het een volle bedoeling op de plas. In totaal werden er 7 relatief korte races gevaren met Hylke en Jori die uiteindelijk de overwinning in de wacht sleepten.

Vanuit het NFJO bestuur gaan we jullie binnenkort verblijden met een uitnodiging voor de ALV. Ook het EK en NK zijn we aan het voorbereiden met de EK-commissie. Dit zal gaan plaatsvinden in Stellendam van 23-30 Juli (23/24 NK en 25-30 EK)! Meer info komt op www.fjeuropeans.eu een snelkoppeling staat inmiddels ook op nfjo.nl

Tot snel weer,
Hylke

4 Nov 2015: Ijsberenrace

Hallo allemaal,

Komend weekend gaat de Ijsberenrace op Aegir weer van start. De eerste start zal op Zaterdag om 11:00uur zijn, wij zijn waarschijnlijk de 2e startgroep. Meer informatie kunnen jullie vinden onder: http://www.wv-aegir.nl/ijsberenrace-2015-7-8-november-2015/
Tot Zaterdag!

Hylke

19 Okt 2015: Coen Gulcher

Last weekend can be shortly summarized as a very light wind, wet (light rain) and therefore cold regatta! On Saturday we managed to sail one race in 3-5 knots of wind. These windconditions make it very difficult to sail, every muscle you move will be felt in the speed you are sailing, and since it was so cold many sailors got shacking muscles. The racing was close together and fun with many battles between boats.
On Sunday everybody arrived around 10 at Loosdrecht and was surprised we were send immediately on the water by the race officer! There was at that moment no wind yet, so we all went floating a bit on the water trying to get to the starting ship. Around 12 we finally started and 2 more races sailed. With close battles between all boats Michael with Matthias finished 3rd, Moritz 2nd and Hylke with Jori 1st. With this win they also managed to win the DNB-cup for the year 2015!

Winter is coming soon, but not before we have sailed our yearly Ijsberenrace at 7th and 8th of November! Please put the date in your agenda! More information will come later.

Many greetings, Hylke

12 Okt 2015: Coen Gulcher Memorial

Aankomend weekend zal de Coen Gulcher gevaren worden. Op zaterdag zal de eerste start om 12:00 zijn en op zondag om 11:00. De notice of race zal rond gemaild worden.

Tot op het water!

30 Sep 2015: OBK en Coen Gulcher

Wat was het weer een fantastisch weekend in Antwerpen tijdens het OBK! Super bedankt KLYC en alle vrijwilligers die ons altijd zo gastvrij ontvangen en het ons thuis laten voelen. Het was "bangelijk" (op zn vlaams)
Naast de gezelligheid hadden we dit jaar op beide dagen een leuk windje. Niet gemakkelijk te varen, maar opnieuw met veel Nederlanders voorin het veld. Norbert wist het OBK te winnen. 2e was Guido met Hugo, 3e Rolf met Esther. De verdere uitslagen zijn te vinden in het klassement op de klyc site.
Er is zowaar een aftermovie al online en vele foto"s.
hiervoor kunnen jullie de volgende links gebruiken:
https://youtu.be/vncE-YwT6I4
https://goo.gl/photos/Umyt8THWs2E2SBBb8
https://goo.gl/photos/kAKRYrqZjaM9x8K9A

Op 17 en 18 oktober staat de laatste wedstrijd voor de DNB cup weer op de kalender: De Coen Gulcher regatta in Loosdrecht. Schrijft U allen graag snel in op www.nfjo.nl, zodat we elkaar stimuleren daar met veel boten aan de start te verschijnen!
Tot snel weer!

Hylke

7 Sep 2015: Belgische Kampioenschappen

Beste FJ-vrienden,

Afgelopen weekend vond de Friedel Heinen Regatta weer plaats in Duisburg. Dit jaar met wind, regen en zon! Het was hard werken, wendbaar zijn en geluk hebben met een juiste vlaag. Dit allen in ogenschouw nemend wist Rolf met Esther 1e te eindigen, Guido met Kristina nipt daarachter 2e. Hylke en Jori eindigden na een sterke 2e dag 3e, punt gelijk met Bert en Sophia op de 4e plek.
Een Nederlands feestje dus tijdens deze Duitse wedstrijd met 17 deelnemers in totaal!

Over 3 weken volgt het volgende event, het altijd gezellige Belgische kampioenschap in Antwerpen!
Ik hoop hier weer veel Nederlandse boten te begroeten!

Vergeet ook de Coen Gulcher niet in je agenda te zetten! Deze zal dit jaar 16-17 Oktober in Loosdrecht zijn! Meer info hierover volgt later!

Tot snel,
Hylke
Voorzitter NFJO

5 Aug 2015: Beneluxkampioenschappen

Beste zeilers, op 15-16 augustus 2015 worden de 44e Beneluxkampioenschappen gezeild!

De wedstrijd vindt plaats op het Grevelingenmeer, met Scharendijke als uitvalsbasis.
Vergeet je niet in te schrijven voor deze uitdagende en leuke wedstrijd!
Kamperen kan op het grasveld naast het clubhuis.

Voor meer informatie: http://www.kwvdekaag.nl/Benelux.aspx
Inschrijven kan via: http://www.kwvdekaag.nl/Benelux_inschrijven.aspx

Tot dan!

28 Jun 2015: Uitslag Klasse Kampioenschap

No Zeilno Naam Punten 1 2 3 4 5 6
1 NED 961 Rolf de Jong, Esther de Jong 11,0 (5) 4 1 1 3 2
2 NED 1419 Hylke Sasse, Jori Vermeij 13,0 1 1 4 2 (dnf) 5
3 GER 381 Norbert Riffeler, Gudrun Korsmeier-Riffeler 17,0 4 (7) 2 5 5 1
4 NED 1363 Ronald Kalhoven, Sonja Kalkhoven 17,0 3 (6) 3 6 2 3
5 BEL 284 Bart van den Hondel, Katia Royer 18,0 (7) 2 5 3 4 4
6 NED 1316 Guido Sol, Hugo de Jong 20,0 6 3 (8) 4 1 6
7 NED 775 Bert Wolff, Sophia Wolff 26,0 2 5 6 7 6 (ocs)
8 NED 1464 Martijn Garnier, Jade Garnier 41,0 10 8 (14) 8 8 7
9 NED 1156 Theo Remmerswaal, Oigen Blankert 41,0 8 9 7 (12) 9 8
10 NED 1448 Marcel Borsboom, Martine Borsboom 49,0 (12) 10 11 10 7 11
11 NED 1241 Joost Pothuis, Petra Pothuis 49,0 (11) 11 10 9 10 9
12 NED 1432 Mattias Leyssens, Janne den Blaauwen 50,0 9 (12) 9 11 11 10
13 BEL 283 Sarah de Canniere, Ellen Royer 63,0 13 (14) 13 13 12 12
14 NED 1199 Jelle den Blaauwen, Dieuwertje den Blaauwen 65,0 (14) 13 12 14 13 13

22 Jun 2015: Open Klasse Kampioenschap

Komend weekend is het OKK. Voor wie zich nog niet heeft ingeschreven doe dat dan nog even snel. HIER

De NOR staat HIER

Graag het inschrijfgeld (€50.-) van te voren betalen zoals op het inschrijfformulier te lezen is.

Het wordt goed zeilweer!

15 Jun 2015: Warnemünder Woche

Dear sailors,

we are happily looking forward to sailing at Warnemünder Woche from July 4-6. So far, 17 teams have already registered for racing on the Baltic Sea. We would love to be joined by Belgian and Dutch teams as well! Inscription until June 20th results in an entry fee of only 90 Euros. After June 20th, registration will still be possible but at a cost of 115 Euros.
Online registration
Notice of race

12 Mei 2015: Inschrijven!

Beste FJ-ers,

De inschrijvingen voor een aantal Duitse wedstrijden zijn open:
1. Warnemünder Woche 4 – 12 juli., inschrijven voor 20 juni is met korting.
2. German Open: 23 tot 25 mei. Dit kan via raceoffice.org. Startgeld het liefst overmaken naar de club(kan ook ter plaatse contant)

Op 27/28 Juni wordt het Open Nederlandse Kampioenschap FJ op Aalsmeer gevaren. Inschrijven kan vanaf vandaag op deze link: http://westeinderzeilwedstrijden.nl/event-view/klassenevenement-fj-vrijheid-26-28-juni/. We hopen graag dat jullie allen komen.

En vergeet ook niet de Braassem Summer Regatta (13 en 14 Juni)!! Ook daar is de inschrijving voor geopend. Altijd een mooi evenement en we zien graag een groot veld FJ’s verschijnen!

Tot slot, dit weekend is het trainingskamp in Akkrum-Nes, met als thema voor de bonte avond: “Koning en Koningen”, word jij DE eerste van de FJ-klasse? Dus neem je mooiste prinsessen en prinsen outfit mee en strijd mee!!

Tot dit weekend!!!

Sebastiaan & Hylke.

22 Apr 2015: FJ-event

Beste deelnemers,

Aangezien we spijtig genoeg niet met 10 deelnemers zijn, kunnen we bij WV Aegir enkel op Zondag een wedstrijd starten. Als vervanging voor de wedstrijd op Zaterdag zullen we nu een training organiseren (ook op Aegir). Graag zien we jullie opgetuigd om 11:30u, zodat een korte trainingsbespreking kan plaatsvinden en dan om 12:00u op het water hiermee aangevangen kan worden!
Excuses voor het late bericht en het feit dat de wedstrijden enkel op zondag plaats zullen vinden.

Tot zaterdag,
Sebastiaan en Hylke

9 Apr 2015: Het seizoen is gestart!

De eerste wedstrijden zitten er weer op. Met een heerlijk lente zonnetje en met name op zaterdag een lekker windje zijn op 4 en 5 april de Paashaas wedstrijden verzeild. Na een spannende strijd trok uiteindelijk de familie de Jong aan het langste eind en mochten zij de grootste paashaas mee nemen, op de voet gevolgd door Hylke en Jori. Eerstvolgende evenement: Klasse Evenement Rotterdam (25-26 april). Tot ziens!

14 Mrt 2015: Paashaas

Beste leden,
4 april gaat het zeilseizoen weer van start met de paashaas wedstrijden. Op GWV Elfhoeven zien we jullie hopelijk allen aan de start verschijnen! Vergeet je niet in te schrijven op www.elfhoeven.nl tot dan!

29 Jan 2015: ALV 31 Januari 2015

Reminder: ALV as zaterdag 31 januari, 11 u, GWV Elfhoeven, Platteweg 73 Reeuwijk. Afsluiting met gezamenlijke lunch. Laat weten of je komt via secretaris@nfjo.nl

27 Dec 2014: Wedstrijdkalender 2015

De concept wedstrijdkalender voor 2015 staat op de NFJO website. Noteer de data snel in je agenda voor veel zeilplezier in 2015!

23 Okt 2014: IJSBEREN 1 en 2 november 2014

Beste zeilers! De IJsberen regatta komt er weer aan! 1 en 2 november zal deze gezeild worden bij Aegir, Rotterdam.
De eerste start op zaterdag is om 11.00u. Kosten zijn: €20 per boot.
Inschrijven graag via: www.aegir.nl/kalender/
Graag tot dan! Voor een van de laatste weekenden dat we lekker kunnen zeilen!

3 Okt 2014: Coen Gülcher Memorial Regatta

Beste zeilers,

Hierbij de wedstrijdinformatie voor de Coen Gülcher Memorial Regatta die op 18 en 19 oktober 2014 gevaren wordt in Loosdrecht bij de KWVLoosdrecht.
Het beloofd weer een gezellig evenement te worden, samen met de FD klasse en de Splash en Laser 4.7!
Op zaterdagavond is er een diner samen met de FD zeilers op de club.
Het zal een Indisch buffet worden, deelname hieraan kost €16,50 per persoon. Om je hiervoor op te geven kan je voor 10 oktober 2014 een mail sturen naar: sebastiaan.klaassen@gmail.com
Iedereen is welkom tijdens het buffet, dus ook familieleden, oud zeilers of kinderen. We hopen er een gezellige avond van te maken!

Wedstrijd:
Opgeven voor de wedstrijd graag via de site van KWVL.

In de bijlage vindt u meer informatie.

BELANGRIJK!!!
De eerste start op zaterdag is om 12.00u ipv om 11u zoals in de Notice of Race staat vermeldt.

Camping:
Op de club is mogelijkheid tot kamperen, vanaf vrijdagavond.

Mocht u nog vragen hebben stuur ze dan naar wedstrijd@nfjo.nl

Met vriendelijke groet,
Janne den Blaauwen en Sebastiaan Klaassen
wedstrijdcoördinators NFJO

19 Sep 2014: Open Belgische!

Niet vergeten: Schrijf je nog even in voor de OBK FJ te Antwerpen (27/28 Sept). Velen zijn je al voor gegaan!
En als je toch bezig bent: De Coen Gulcher Memorial staat ook weer voor de deur: 18 en 19 Oktober worden jullie weer in groten getale in Loosdrecht verwacht.

24 Aug 2014: Duisburg

Op 6 en 7 september worden in Duisburg leuke wedstrijden gehouden op een kleine plas, maar tegen een lage prijs en met volledige verzorging! Dit jaar met een feestelijk tintje. Laat deze kans niet voorbij gaan! Eerste start is om 14 u. Inschrijfgeld 30 euro inclusief eten. Kamperen mogelijk bij clubhuis.

4 Aug 2014: Benelux cup Scharendijk 16-17 aug

Na het gezellige EK, komt nu de kans om weer eens echte leuke wedstrijden te varen op het Zeeuwse water! Schrijf je nu in via http://www.kwvdekaag.nl/Benelux.aspx.
Links naar foto"s van het KK en EK staan onder media/foto 2014.

30 Jun 2014: Dutch Open

Ronald en Sonja Kalkhoven winnen het open Klasse Kampioenschap 2014!
In mooie weersomstandigheden konden 6 prachtige races gevaren op de Westeinder plassen. WV Aalsmeer van harte bedankt voor de gastvrije ontvangst en de goede organisatie.
Volgende wedstrijden: EK in Italië van 22-27 juli of de Benelux kampioenschappen op 16 en 17 augustus.

19 Jun 2014: Dutch Open 28/29 juni

28 en 29 juni is onze Dutch Open op de Westeinder plassen bij Aalsmeer.
Schrijf je nu nog in. Vermeld bij de inschrijving graag of je mee wilt eten en wilt kamperen.

Voor meer informatie zie de NOR

5 Jun 2014: EK 2014: Informatie + inschrijven

15 juni is de deadline voor het inschrijven voor het EK in St. Croce. Na deze datum zal het inschrijfgeld met 50 euro verhoogd worden. Zie ook de belangrijke informatie m.b.t. de accomodatie.

Link:

3 Jun 2014: Braassem Summer Regatta

Op 21 en 22 juni vindt de Braassem Summer Regatta plaats. Inschrijven kan via deze link
Voor meer informatie klik hier.

3 Jun 2014: Dutch Open 2014

28 en 29 juni is onze Dutch Open!
Dit jaar varen we die op de Westeinder plassen bij Aalsmeer.
We kijken er allemaal erg naar uit en zien graag jullie inschrijving komen!
Vermeld bij de inschrijving graag of je mee wilt eten en wilt kamperen.
Voor meer informatie zie de NOR

10 Mei 2014: Trainingskamp Akkrum-Nes

Het Hemelvaartweekend komt met rasse schreden naderbij. Vergeet niet om je aan te melden voor het trainingskamp in Akkrum-Nes!

10 Apr 2014: Seizoen is begonnen!

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van het jaar in Liblar. Uitslagen en tussenstand jaarprijs staan op de site. Over een kleine week is het al weer Pasen. Vergeet je niet in te schrijven op de NFJO site en op www.elfhoeven.nl!

9 Mrt 2014: EK 2014

De Notice of Race en extra informatie m.b.t. het EK deze zomer in Italië zijn te vinden op de Italiaanse website, via deze link
De ideale locatie voor een mooie zeilvakantie!

3 Mrt 2014: Trainingen Akkrum

Kom je ook trainen met Hemelvaart?

Hier staat het filmpje van vorig jaar.

26 Feb 2014: Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur!

Traditioneel starten we ook dit jaar weer met het Paasei evenement in Reeuwijk. Om goed uit de startblokken te komen is er gelegenheid om het weekend voor Pasen op Reeuwijk te trainen. Deze training mag je niet missen! Komt allen!

20 Dec 2013: ALV 25 Januari 2014

De ALV zal plaatsvinden op 25 januari 2014. Meer informatie volgt z.s.m.

20 Dec 2013: Wedstrijdkalender 2014

De voorlopige wedstrijdkalender voor 2014 is nu te vinden op NFJO.nl
De kalender zal definitief vastgesteld worden tijdens de jaarvergadering.

23 Okt 2013: 2 en 3 november Klasse Evenement/ IJsberen

Schrijf je allen in, de een na laatste wedstrijd van het seizoen komt er aan!
Het Klasse Evenement/IJsberen zal op 2 en 3 november op Aegir gevaren worden. Een heerlijke erwtensoep lunch op de kant en een gezellige wedstrijd is de ultieme afsluiter voor het seizoen.
Eerste start is om 11.00u
Voor meer informatie klik hier!
Schrijf je in op www.wv-aegir.nl

24 Sep 2013: Coen Gülcher Memorial 19 en 20 oktober 2013

Op de KWVL Loosdrecht wordt op 19 en 20 oktober 2013 de CGM gevaren. Een gezellig evenement waarbij iedereen welkom is, van oud FJ zeilers tot nieuwe aanwas.
Op zaterdag is er een stamppotmaaltijd á €16,50 pp, dat voor een gezellig bijkletsmoment kan zorgen.
Voor meer informatie klik hier. Kosten voor de wedstrijd zijn €40 (waarvan €30 voor KWVL Loosdrecht). Wilt u mee eten mail dan naar wedstrijd@nfjo.nl
Graag tot dan!

16 Sep 2013: OBK Antwerpen

Het is weer bijna zover, het OBK komt eraan!
Op 28 en 29 september zal het jaarlijks feestelijke evenement weer plaatsvinden in Antwerpen.
Schrijf je direct in! :)

5 Aug 2013: Benelux 2013

Update: De eerste start op zaterdag is om 12.00 uur en op zondag om 10.00 uur. Na dit festijn in Duitsland staan er al veel mensen te popelen om nog eens het water op te gaan en daarvoor hoeft niet lang gewacht te worden!
Op 17 en 18 augustus worden de Benelux wedstrijden gevaren op het Grevelingenmeer in Scharendijke. Het is elk jaar een gezellige en sportieve wedstrijd op mooi water.
Ik hoop dat u tussen uw vakantie door komt afreizen naar het zuiden van Nederland voor deze wedstrijden.
Graag tot dan!

Klik voor meer informatie

Klik voor inschrijven

5 Aug 2013: WK Dümmer 2013

Na de metingen de eerste twee dagen begon het WK zonder wind, een dag vol met wachten tijdens uitstel. Dinsdag en woensdag hadden we behoorlijk wat wind. Heel fijn, want dan zagen we de vieze algen niet in het water. We hebben die twee dagen lekker kunnen varen, 7 wedstrijden met toen op de eerste plek Guido Sol met Kristina Gründken.
De laatste twee dagen waren weer dagen van wachten, proberen te starten en uitstel.
Dat heeft tot gevolg gehad dat Guido Sol en Kristina Gründken aan het eind van de week, met een flinke voorsprong op nummer 2 wereldkampioen zijn geworden in de NED 1341.
1. NED 1341, Guido Sol en Kristina Gründken
2. GER 361, Peter Wanders en Robin Driessen
3. GER 381, Norbert Riffler en Gudrun Korsmeier-Riffler
4. GER 362, Heiko Riffler, Claudia Riffler
5. NED 1419, Hylke Sasse en Jori Vermeij
6. NED 961, Rolf de Jong en Hugo de Jong

7 Jul 2013: Uitslag Klasse Kampioenshap 2013

Voor de uitslag van het Klasse Kampioenschap 2013 klik hier!

5 Jul 2013: KK en WK

Het Klasse Kampioenschap 2013 is gewonnen door Guido Sol en Kristina Gründken. Na 2 spannende dagen met genoeg wind en golven voor Workum wisten zij de voor het KK en WK teruggekeerde 3-voudig Wereldkampioen Peter Wanders te verslaan. Het talentvolle team van Hylke Sasse en Jori Vermeij.

Het eerst volgende evenement is het WK in Duitsland. Er zijn reeds 57 boten ingeschreven en ook voor toeschouwers veel mogelijkheden om de wedstrijden te volgen. Kijk voor de laatste informatie op http://www.fj-worlds-2013.com

10 Jun 2013:

Beste zeilers!
Ons Klasse Kampioenschap komt er weer aan! Dit jaar zal er weer in Workum worden gevaren. Het zal een gezellig weekend worden, met races op het IJsselmeer, barbecue op zaterdag en gezellig kamperen met z"n allen op een veld!
Voor meer informatie klik hier!
Inschrijven graag via www.nfjo.nl

23 Mei 2013: Braassem Summer Regatta 8 en 9 juni 2013

Beste zeilers, de Braassem Summer Regatta komt er weer aan!
Op 8 en 9 juni 2013 zal deze verzeild worden. Het beloofd een groot evenement te worden vanwege het 95 jarig bestaan van de vereniging. We hopen u allen te zien op het water!
Voor meer informatie klik hier!

14 Mei 2013: FJ Worlds 2013

Beste zeilers,

Het WK 2013 in Dümmer komt steeds dichter bij! Op 27 juli start het, en het zal duren tot 2 augustus.
Ook de sluiting van de inschrijving komt steeds dichterbij. Over vier weken sluit de inschrijving, dus wacht niet langer en schrijf je in als je wilt gaan.
Natuurlijk willen we Nederland goed vertegenwoordigd zien dus we hopen op jullie komst!
Voor informatie zie de site:
www.fj-worlds-2013.com

Tot op het water!

Groet,
Janne den Blaauwen
(wedstrijdcoördinator NFJO)

12 Mei 2013: Akrum

Akrum was geslaagd, een beetje weinig deelnemers. Dus volgend jaar hopelijk meer boten op het water.

Fail hier

23 Apr 2013: German Open

Het Open Duitse Kampioenschap van 18-21 mei is dit jaar op het meer bij Liblar.

De eerste start is om 10.55.
Er zijn 9 wedstrijden gepland. Inschrijven voor €75.- per boot.
Meer info in het duits..
Meer info in het nederlands (vertaal machine)..
Hier is het

19 Apr 2013: Zeil(wedstrijd)training

De NFJO organiseert met Hemelvaart in Nes een zeil(wedstrijd)training voor FJ-zeilers. We maken gebruik van de accommodatie Berch van zeilschool Pean. De accommodatie is direct gelegen aan de Wijde Ee, daarmee is er veel tijd om te zeilen!

Kijk hier naar de flyer....

27 Mrt 2013: Pasen 2013

Beste zeilers,
De start van het nieuwe seizoen komt heel snel dichterbij! Dit paasweekend wordt er in Reeuwijk op de Elfhoeven de eerste wedstrijd van het jaar gevaren en jullie zijn allen van harte welkom.
Inschrijven kan via de website van Elfhoeven: http://www.elfhoeven.nl
De kosten voor de inschrijving zijn €17,50 per boot.

Er kan zaterdag avond gegeten worden in het clubhuis.
De eerste klasse start op zaterdag om 11.00u

Graag tot op het water en vergeet u niet in te schrijven!

Vrolijke lentegroet van de wedstrijd commissarissen,
Lars den Hartog en Janne den Blaauwen

17 Mrt 2013: Coen Gulcher 2013

Beste zeilers,

In onze kalender staat de Coen Gulcher niet op de juiste datum.
Dit jaar zal de Coen Gulcher memorial inplaats van op 13 en 14 oktober , op 19 en 20 oktober 2013 plaatsvinden. Dus verander dit allen in uw agenda! Tot ziens op de Paaswedstrijden!

2 Mrt 2013: Training 23-24 maart

Beste FJ zeilers,

Het seizoen staat weer voor de deur!
En hoe kan je je nou beter voorbereiden dan met een goed weekend trainen?

Kom mee varen! De boot staat dan ook alvast op elfhoeven. Voor de training zal een kleine vergoeding worden gevraagd.
Hier staat wel een trainer + een week stalling van de boot tegenover.

De training wordt georganiseerd op animo.
Dus graag veel en positieve reacties!

larsdenhartog@hotmail.com

16 Feb 2013: Facebook

De updates van de website worden nu ook op Facebook geplaatst.
Kijk hier
Op Twitter trouwens ook. https://twitter.com/nfjo

31 Jan 2013: Wedstrijdkalender 2013

Concept van de wedstrijdkalender 2013 staat online! klik hier!17 Nov 2012: WK2013

De website voor het WK2013 is online.

15 Okt 2012: IJsberen!

Laat je niet kisten door het weer en kom gezellig zeilen in Rotterdam.
Op 3 en 4 november 2012 worden daar de IJsberen races gevaren.
Voor meer informatie klik hier!

15 Okt 2012: Boterletter

Op 1 en 2 december 2012 zijn de laatste wedstrijd van het jaar 2012! Schrijf je hier in.Als je je vóór 26 november 2012 inschrijft zijn de kosten lager, dus wacht niet met inschrijven!
Voor meer informatie klik hier.

4 Sep 2012: Training 15/16 september

Beste dames en heren!
Wie komen er volgend weekend trainen?
Meld dit dan voor donderdagavond 6 september bij mij.
Eventuele suggesties of vragen altijd welkom!
Groeten, Lars
larsdenhartog@hotmail.com

15 Aug 2012: Film van het EK in Italie

14 Aug 2012: Klasse Evenement Aegir

Hou ook 25 en 26 augustus vrij voor het Klasse Evenement Aegir!
Zaterdag wordt er om 11.00 gestart.
Schrijf je in via de website van Aegir:
http://www.wv-aegir.nl/fj-klasse
Meer informatie

10 Aug 2012: Zeilwedstrijdtraining NES 2013

Het is misschien nog ver weg, maar de datum voor de Zeilwedstrijdtraining NES 2013 is al bekend.

De NFJO organiseert met Hemelvaart in Nes een zeil(wedstrijd)training voor FJ-zeilers. We maken gebruik van de accommodatie Berch van zeilschool Pean. De accommodatie is direct gelegen aan de Wijde Ee, daarmee is er veel tijd om te zeilen!

De training begint op donderdag 9 mei en eindigt op zondag 12 mei. Vier dagen trainen, ervaring opdoen en uitwisselen, theorie behandelen en gezelligheid.

Lees meer..
Inschrijven!

8 Aug 2012: Klasse Evenement 25 en 26 augustus 2012

Beste zeilers, ons gezellig klasse evenement komt er weer aan. Er zijn al wat nieuwe teams die zich hebben aangemeld om mee te doen, dus het belooft een fijn weekend te worden.
Schrijf je dus snel in!
Voor meer informatie klik hier!

7 Aug 2012: Benelux Scharendijke

Beste zeilers,

Na een geweldig, zonnig, geslaagd en productief EK is alweer de volgende wedstrijd op komst!
Ook dit belooft zo"n gezellig evenement te worden; De 41e editie van de Benelux kampioenschappen in Scharendijke op de Grevelingen.
De data van dit evenement zijn veranderd: De benelux wedstrijden vinden plaats op 18 en 19 augustus 2012.
Bij deze wil ik u allen van harte uitnodigen om mee te doen aan het evenement.
Ik hoop u te zien op het water! Voor meer informatie klik hier.
Vriendelijke groet,
Janne den Blaauwen
wedstrijdcoördinator NFJO

7 Aug 2012: Website

Door een crash bij onze provider zijn alle back-ups verloren gegaan.
Hierdoor staan er weer oude gegevens op de website.

Momenteel kan ik nog geen back-up maken van de site, hier wordt hard aan gewerkt. De beveiliging heb ik ook weer aangescherpt, waardoor we hopelijk niet weer gehackt worden.

Probeer de wijzigingen die je maakt op de site voor zover mogelijk ook ergens anders bij te houden. Mocht het dan misgaan, kunnen we die weer terug zetten.

7 Mrt 2012: Westrijdkalender!

De nieuwe wedstrijdkalender is gereed!
Klik hier om te dowloaden.
De kalender is ook te vinden onder Wedstrijden &evenementen.

28 Nov 2011: Algemene Leden Vergadering

Zet de datum vast in je agenda: op zaterdag 14 januari zal de jaarlijkse ALV gehouden worden. In december zal iedereen een uitnodiging + agenda ontvangen.

14 Nov 2011: Boterletter 3 en 4 december

Kom allen naar onze laatste wedstrijd van het jaar 2011! Het belooft een gezellig en druk weekend te worden, er varen veel klassen mee zoals de FD, Finn, Laser, Contender en ga zo maar door.
Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.
Als je je vóór 25 november inschrijft op de website van RZV, dan betaal je €10 minder!
Dus wacht niet met inschrijven!

25 Okt 2011: IJsberenrace

Op 5 en 6 november 2011 is de IJsberenrace!
Schrijf je in op www.nfjo.nl en doe gezellig mee in de kou!
Voor meer informatie klik hier

23 Okt 2011: Trainingskamp 2012

YES, YES, YES!!! 2012 is begonnen.

Vanaf vandaag staat de flyer en het inschrijfformulier voor het trainingskamp van 2012 weer op de website (Wedstrijden & Evenementen/trainingen/...).
Natuurlijk vroeg maar het kan maar vast in de agenda staan. We gaan weer naar Akkrum/Nes. We kunnen hier goed snel het water op en de accomodatie is top. Leuk is dat er beperkte kampeergelegenheid is. Mochten er mensen zijn die niet zeilen maar wel graag mee gaan om van het Friese land te genieten, bel dan zelf even met Pean.

De trainers voor dit jaar:
* Bert Wolff
* Guido Sol
* Rolf de Jong
* Rob Thonus
en, speciaal om bemanningen te trainen:
* Sonja Kalkhoven!

Alle reden dus om snel in te schrijven! De eerste 10 inschrijvingen krijgen op vrijdagmorgen ontbijt op bed van de organisatie.

Het organisatiecommitee Trainingsweekend 2012

11 Okt 2011: Coen Gulcher Verslag

Een erg fijn weekend met wind, ook windvlagen, heel af en toe wat zon, regen en veel zeilplezier.
Het waren spannende races; iedereen lag vrij dicht bij elkaar.
De tweede en derde plek hadden dezelfde punten, maar door een 1tje van Thorsten en Jori stonden zij op de 2e plek en Bert en Sophia op de 3e.
Geheel terecht, met een heleboel eentjes op hun naam, zijn Guido en Kristina 1e geworden!
Lars en Anne hebben ook erg goed gevaren dit weekend. Ze zijn geeindigd als 4e en hebben de jeugdprijs ontvangen.
De laatste wedstrijd op zondag veroorzaakte voor een aantal teams wat omslaan partijen, maar iedereen is er goed van afgekomen.
Kortom, het was een plezierig weekend met ontstuimige wind en een gezellige sfeer!
De uitslagen zijn hier te bekijken.

11 Okt 2011: Jan van Wettum overleden

Door een noodlottig ongeval is, op maandag 10 oktober jongstleden, Jan van Wettum op 72 jarige leeftijd tijdens het vissen op de Loosdrechtse Plassen om het leven gekomen.

Jan was een bescheiden, aimabele maar vooral bijzondere man die, als een van de laatste beroepsvissers op de plassen in Nederland, grote bekendheid genoot. Het was een man met vele gezichten, want daarnaast stond hij te boek als palingroker, fervent jager, liefhebber en beschermheer van de natuur rondom zijn Loosdrechtse Plassen, jachthaveneigenaar en als bouwer van vele snelle zeilbootjes.

Zijn specialiteit was de bouw van wedstrijd Optimisten. Half Nederland heeft het zeilen geleerd in de van Wettum Optimist. Ook heeft van Wettum meerdere snelle FJ's gebouwd. Nu nog zeilen van Wettum FJ's mee in de top van het veld en worden over de hele wereld gebruikt.

De NFJO is geschokt dat een van de meest ervaren mensen op het water, tijdens zijn werkzaamheden met betrekking tot het beheer en herstel van de palingstand in de Loosdrechtse Plassen, is verongelukt.

Wij wensen de familie en vrienden van Jan veel sterkte bij het verwerken van dit tragische verlies.

Klik hier voor meer informatie over de begravenis en condoleance.

6 Okt 2011: Europees Kampioenschap 2012

Zet de datum vast in je agenda! Volgend jaar is het EK FJ 2012 in Torbole, Italië. Een succesrecept voor veel wind, zon en lekker eten!

Organiserende club: Circolo Vela Arco/Riva/Torbole in Italië
Locatie: Gardameer
Datum: 22 juli - 29 juli 2012 Klik hier voor de NOR

15 Sep 2011: Coen Gülcher Memorial

8 en 9 oktober 2011 wordt de "Coen Gülcher Memorial" gevaren.
Samen met de FD klasse zeilen we dit weekend een aantal prachtige wedstrijden op de Loosdrechtse plassen.
Voor de notice of race klik hier
Voor meer informatie over de wedstrijden klik hier
Schrijf je graag in op de NFJO site.
Wil je mee eten, geef dit dan aan bij je inschrijving.

31 Aug 2011: FJ opstapdag in Reeuwijk op 17 september

In navolging van de succesvolle FJ opstapdag van het afgelopen jaar hebben we dit jaar weer een opstapdag georganiseerd bij de GWV Elfhoeven. Op zaterdag 17 september 2011 zijn 15 kinderen en jongeren in de FJ opgestapt. Een aantal van hen zijn zelfs zo enthousiast dat ze graag een keer bij een wedstrijd willen bemannen of mee willen doen aan het trainingskamp met Hemelvaart.

We hebben gevaren in blokken van ongeveer 1 uur en de kinderen hebben kunnen ervaren hoe het is om in de trapeze te staan en wat voor leuke boot het is.
Er zijn een aantal mooie foto's gemaakt door Enno, deze zullen zsm geplaatst worden.

1 Aug 2011: Klasse evenement

Komt allen op 27 en 28 augustus!
Het wordt weer een gezellig weekend op het welbekende plasje bij Aegir!
Voor de wedstrijdinformatie klik hier.
Inschrijven graag via website WV Aegir en via de NFJO website

31 Jul 2011: Benelux

Op 13 en 14 augustus is de Benelux Cup verzeild op het Grevelingenmeer. De opkomst was niet super: 4 teams uit België en 4 teams uit Nederland. Het weer was daarentegen geweldig zeilweer, zaterdag veel regenbuien met veel wind, de gehele dag konden we ons vermaken met 4-5 Bft. Zondag kwam soms het zonnetje door en was de wind wat minder krachtig met 3-4 Bft.

In totaal zijn er 6 wedstrijden gevaren waarbij de de eerste plaats is gegaan naar Elske Vermeij en bemanning (Sonja & Oigen). Voor de uitslagen klik hier.

28 Jul 2011: Wk 2011: Dag 4

De grote winnaars van het WK, Rolf de Jong en Esther Pothuis, zijn naast regerend Europees kampioen en regerend Nederlands kampioen nu ook voor het eerst Wereld kampioen in de Flying Junior.

De laatste dag hebben zij hun positie goed verdedigd en hebben de gouden plak veroverd. De Japanners konden niet in de buurt komen van Rolf en Esther, maar hebben hun zilveren en bronzen plak weten te behouden.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd WK waarbij 11 races zijn verzeild, genoeg wind, golven en sociale evenementen. Vier Nederlandse teams zijn in de top 10 geeindigd.

Volgend jaar zal het Europees Kampioenschap Flying Junior 2012 in Italie gehouden worden.

De prijs voor het beste jeugdteam is gegaan naar Japan:
De prijs voor de beste stuurvrouw is gegaan naar Nederland: Elske Vermeij

De top 10 van het klassement is als volgt:

1. NED (25 pts) - Rolf de Jong en Esther Pothuis
2. JPN (32 pts) - Takuya Shimamoto en Naoto Tanaka
3. JPN (43 pts) - Ryougen Suzuki en Yoshiya Kato
4. GER (48 pts) - Heiko Riffeler en Claudia Riffeler-Lorcks
5. NED (50 pts) - Guido Sol en Kristina Gruendken
6. GER (51 pts) - Thorsten Willemsen en Jos Guldemond
7. NED (51 pts) - Theo Remmerswaal en Heike den Blaauwen
8. NED (54 pts) - Elske Vermeij en Oigen Blankert
9. LUX (72 pts) - Frank Budde en Yasmine Freigang
10. GER (74 pts) - Gregor Muller en Sabrina Gebl

27 Jul 2011: Wk 2011: Dag 3

De derde wedstrijddag is gestart met veel regen, meer golven en 4 - 5 Bft: perfecte ingredienten voor 3 races.

Rolf de Jong en Esther Pothuis hadden het gevoel weer terug en hebben vandaag met een OCS, 1e en 1e plaats de eerste positie van het klassement overgenomen. De Duitse teams waren vandaag ook sterk en hebben zich teruggevochten in de Top 10.

Er is heel scherp gevaren vandaag met veel OCS-en, veel strijd in de top en enkele protesten.

Morgen zijn nog 2 races gepland. Na 9 races in drie dagen ziet de top
10 van het klassement er als volgt uit:

1. NED (21 pts) - Rolf de Jong en Esther Pothuis
2. JPN (23 pts) - Takuya Shimamoto en Naoto Tanaka
3. JPN (31 pts) - Ryougen Suzuki en Yoshiya Kato
4. GER (38 pts) - Heiko Riffeler en Claudia Riffeler-Lorcks
5. GER (38 pts) - Thorsten Willemsen en Jos Guldemond
6. NED (40 pts) - Theo Remmerswaal en Heike den Blaauwen
7. NED (41 pts) - Guido Sol en Kristina Gruendken
8. NED (42 pts) - Elske Vermeij en Oigen Blankert
9. GER (52 pts) - Gregor Muller en Sabrina Gebl
10. LUX (53 pts) - Frank Budde en Yasmine Freigang

26 Jul 2011: WK 2011: Dag 2

De tweede wedstrijddag begon met minder stroming, maar meer wind en hogere golven. De Nederlandse zeilers hebben hun plek in de top 10 goed gehandhaafd!

Twee Nederlandse teams moesten de race helaas afbreken in verband met
schade: gescheurde spinnaker (Lars den Hartog en Anne Troelstra), en een gescheurde romp (Jori Vermeij en Hylke Sasse).

De strijd in de top bijft sterk. De japanners moeten vechten voor hun positie, het is nog onbeslist naar wie de titel donderdag zal gaan.

De top 10 ziet er na 2 wedstrijddagen met 6 races als volgt uit:


1. JPN (16 pts) - Ryuogen Suzuki en Yoshiya Kato
2. NED (19 pts) - Rolf de Jong en Esther Pothuis
3. JPN (19 pts) - Takuya Shimamoto en Naoto Tanaka
4. NED (22 pts) - Theo Remmerswaal en Heike den Blaauwen
5. NED (27 pts) - Guido Sol en Kristina Gruendken
6. GER (33 pts) - Heiko Riffeler en Claudia Riffeler-Lorcks
7. NED (33 pts) - Elske Vermeij en Oigen Blankert
8. LUX (36 pts) - Frank Budde en Yasmine Freigang
9. GER (41 pts) - Thorsten Willemsen en Jos Guldemond
10. NED (43 pts) - Bert Wolff en Sophia van der Linden

25 Jul 2011: Wk 2011: Dag 1

Na een uitstel van 2 uur gingen 37 FJ's het water op voor de eerste start om 13:00 uur. De eerste race begon direct met een total recall en er volgde nog velen gedurende de dag. Er zijn weinig FJ zeilers gewend aan een flinke stroming en de zwarte vlag procedure zorgde ervoor dat het beperkt bleef. 5 boten waren alsnog te vroeg gestart en hebben hun eerste aftrekwedstrijd te pakken met een zogenaamde 'BNF' score. De Nederlandse zeilers hebben goed gepresteerd: er staan 5 Nederlandse teams in de top 10! De top 10 uitslag na de eerste dag met 3 races :

1. JPN - Ryougen Suzuki en Yoshiya Kato
2. LUX 1- Frank Budde en Yasmine Freigang
3. NED - Guido Sol en Kristina Gruendken
4. NED - Theo Remmerswaal en Heike den Blaauwen
5. JPN - Takuya Shimamoto en Naoto Tanaka
6. NED - Elske Vermeij en Oigen Blankert
7. GER - Gregor Muller en Sabrina Gebl
8. NED - Rolf de Jong en Esther Pothuis
9. NED - Bert Wolff en Sophia van der Linden
10. GER - Matthias Riffeler en Katharina Korsmeier

24 Jul 2011: WK 2011: Nieuwpoort

Resultaten en verslag van het WK in Nieuwpoort
Er zijn meerdere fotografen die mooie foto's hebben gemaakt:
Fotomateriaal van Charlotte Arnhem
Fotomateriaal van Rob Thonus
Fotomateriaal van Roelof Pothuis

Website WK 2011 WK 2011 Nieuwpoort

24 Jul 2011: WK 2011: Nieuwpoort

De eerste boten zijn door de meting en het water is geproefd.

Gisteren is er al gevaren. Er stonden flinke golven.
Vandaag is er een practice race, als het weer het toelaat. Website: WK 2011 Nieuwpoort

19 Jun 2011: Trainingen in Hoorn

Beste zeilers,
Omdat het WK er bijna aankomt zijn Rob en Niek van plan om een paar weekenden te gaan trainen op WSV Hoorn. Ze zouden het leuk vinden als er dan meer mensen komen trainen. Er zal zelfstandig getraind worden zonder trainer, op eigen risico. Er zijn wel boeien ter beschikking.
Het gaat om twee weekenden:
2 en 3 Juli
16 en 17 Juli

11 uur gaan ze het water op.
Laat het even aan Niek van Griethuysen weten als je komt.
Veel plezier!

14 Jun 2011: Foto's trainingskamp online

De foto's van het trainingskamp staan online, klik hier om ze te bekijken.

7 Jun 2011: Boterletter wedstrijd

Beste zeilers,
De boterletter wedstrijd is dit jaar op 3 en 4 december 2011. De datum is veranderd.
Tegen die tijd krijgen jullie meer informatie over deze wedstrijd.

6 Jun 2011: Open Nederlands Kampioenschap

Op 25 en 26 juni wordt het Open Nederlands Kampioenschap gevaren in Aalsmeer.Het beloofd weer een mooi weekend te worden, er zijn 6 wedstrijden gepland en ook is er een leuk sociaal programma. Zaterdagavond is er een barbeque op de club, en 's avonds is het bandjesavond in Aalsmeer: veel live muziek en gezelligheid! Voor inschrijven klik hier.
Link naar de notice of race.
Tot op het water!

25 Mei 2011: ODK of Goudse Zeilweek

De volgende leuke wedstrijden komen er al weer aan: Op 11 en 12 juni is het ODK in Duitsland, en voor wie dat te ver is; op hetzelfde moment vindt de Goudse Zeilweek plaats in Reeuwijk op de Elfhoeven.
Voor meer informatie voor het ODK klik hier! Het inschrijfgeld kan ter plekke betaald worden en hoeft niet overgemaakt te worden. Voor meer informatie over de Goudse Zeilweek en inschrijven daarvoor, ga naar de website van de GWV Elfhoeven.
Voor eventuele vragen mail naar Janne den Blaauwen

19 Mei 2011: Friedel Heinen Cup

Friedel Heinen cup wordt op 3 en 4 september in Duisburg gevaren inplaats van op 10 en 11 september zoals eerder vermeld op de wedstrijdkalender.

15 Apr 2011: FJ trainingskamp 2011

Met hemelvaart organiseren we weer het altijd succesvolle FJ trainingskamp. Vorig jaar hebben 7 FJ's vier dagen getraind en hun skills aangescherpt en verbeterd. Ben jij er dit jaar ook bij? Meld je aan via het inschrijfformulier!

Datum: 2 t/m 5 juni
Locatie: Akkrum-Nes, Zeilschool Pean
Meer informatie? Stuur een email naar Jos Guldemond en ontvang de flyer en krijg antwoord op al je vragen!

7 Apr 2011: 23 & 24 april Paaswedstrijden!

Het is weer bijna zover; Pasen!
En dat betekent dat onze eerste wedstrijd van het jaar weer gevaren wordt!
Zoals gebruikelijk vind het weekend plaats op GWV Elfhoeven in Reeuwijk.

Op zaterdagavond kan er gebruik gemaakt worden van het buffet a €15 p.p. Inschrijven per boot kost € 17,50. Om 11.00u is de start van de eerste klasse.

Graag aanmelden voor de wedstrijd op onze website en de website van GWV Elfhoeven.
Link naar Notice of Race.
Graag tot dan!!

1 Apr 2011: Trainingswedstrijden 2 en 3 april!

Het weer was dit weekend prachtig: zaterdag 21 graden en 4Bft, beter kan haast niet in het voorjaar! Dus was he thoog tijd om de boot uit te pakken, het stof eraf te halen en mee te doen met de trainingwedstrijden.

Dit jaar organiseerden we samen met de FD klasse trainingswedstrijden op 2 & 3 april op de GWV Elfhoeven in Reeuwijk. De aanmeldingen waren wat mager, maar zondag is er fanatiek getraind!

Thijs Rutten van de FD klasse heeft de wedstrijdtraining begeleid. Er is door hem een wedstrijdbaan uitgelegd en hij heeft talrijke tips & training gegeven en de startseinen voor de wedstrijd. Al met al een nuttige en mooie zeildag!

13 Dec 2010: Overlijdensbericht H.J. Schippers

Helaas hebben wij het gericht gekregen dat dhr H.J. Schippers, onze erevoorzitter, is overleden.
Rouwkaarten kunnen naar zijn zoon Bart:
Oudloosdrechtsedijk 55
1231 LP Loosdrecht

De begrafenis zal plaatsvinden op woensdag 15 december,
om 13:00 uur bij Den en Rust te Bilthoven.

8 Dec 2010: Uitnodiging Nieuwjaarsborrel

We wensen jullie prettige feestdagen!

We willen jullie graag uitnodigen voor de Nieuwjaarsborrel op 8 januari. Jullie zijn vanaf 14:00 uur op de Jaap Eden schaatsbaan. Je kan eerst een rondje schaatsen of meteen gaan borrelen. Graag aanmelden bij Jos Guldemond.

7 Dec 2010: Wedstrijdkalender 2011

De wedstrijdkalender voor 2011 is tijdens de ALV goedgekeurd en staat nu online. Dus pak je agenda er maar bij en plan je agenda in voor de wedstrijden van komend seizoen.

Nieuw in de kalender is een gezamenlijke training met de FD klasse. Ook zullen we dit jaar de Westeinder wedstrijden gezamenlijk varen met de FD klasse. Verder valt op dat pasen dit jaar laat valt en dus hebben we de training wat eerder op de kalender gezet.

Verder zou ik jullie allemaal willen uitnodigen voor een nieuwjaarsborrel op 8 januari op de Jaap Eden schaatsbaan. Hiervoor krijgt iedereen nog een uitnodiging!

9 Nov 2010: Boterletterwedstrijd FJ deelname afgelast

Gezien de weersvoorspelling en de geringe aanmeldingen (3 a 4 stuks) hebben de aangemelde boten unaniem besloten om dit jaar niet mee te doen met de Boterletter wedstrijden.
Hopelijk is het weer en de deelname volgend jaar beter!

8 Nov 2010: WK 2011 --> Nieuwpoort

De inschrijvingen voor het WK 2011 in Nieuwpoort zijn geopend! Het WK 2011 wordt door België (met steun van Nederland) georganiseerd.
Lokatie: Nieuwpoort
Datum: 23-29 Juli
Website: WK 2011 Nieuwpoort
Inschrijven: Website KYCN

27 Okt 2010: Verslag IJsberenrace 2010

Afgelopen weekend is de IJsberenrace verzeild tijdens een prachtig herfstweekend. Op het eind van de dag kwam er zondag zelfs nog een mooi zonnetje door.

De eerste prijs is gewonnen door Bert Wolff en Celine van der Schee, gefeliciteerd!

11 Okt 2010: Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

De ALV vindt plaats op zaterdag 20 november bij de Watersportvereniging Aalsmeer, Uiterweg 155 in Aalsmeer. U bent welkom vanaf 15:00 uur. De ALV zal worden afgesloten met een gezamenlijk etentje (+/-7,50 Euro p.p.). Zou u per e-mail of telefonisch willen laten weten of u komt en/of mee-eet en met hoeveel personen. Mocht vervoer een probleem zijn, laat het dan even weten, dan kan er eventueel vervoer geregeld worden!

Klik op de links voor de agenda en de notulen van de ALV van 2009.

Graag aan- en afmelden bij Jos Guldemond.
Voor een routebeschrijving verwijzen we jullie door naar de website van WV Aalsmeer.

4 Okt 2010: Verslag Coen Gulcher Regatta

Vijf wedstrijden in de heerlijke najaarszon!
Dit weekend is de Coen Gülcher Memorial Regatta verzeild. De opkomst viel helaas tegen. Er bleken een aantal teams op het laatst toch niet te kunnen komen.

De uitslag van de top 3 is als volgt:
1. Rolf de Jong en Hugo de Jong
2. Frank Budde en Yasmine Freigang
3. Daniel Krause en Simone Kramer

Bij elke boei stond Wietske klaar met haar camera, klik hier voor de foto's.

20 Sep 2010: Opstapdag bij WV Elfhoeven

Klik hier voor een verslag en foto's van de opstapdag bij WV elfhoeven afgelopen weekend (19 september).

20 Sep 2010: OBK - 25 & 26 september

Het OBK was weer als vanouds gezellig, en dit keer waren de weergoden ons gunstig gestemd.

De eerste prijs is gegaan naar Bert Wolff en Céline van der Schee: gefeliciteerd!

10 Sep 2010: Duisburg FJ-Regatta

Hello FJ sailors,

Although you cannot recognize it in the moment, the weather forecast for the weekend is sunny and warm.

Here some information for last minute sailors:
The regatta got a higher priority because the sailors from NRW are fighting for the country-championship. So for them winning and participating will be more important. The registration numbers are showing this up to the moment.

Please remember the party, which will be organized from our young (start up) sailors of the Duisburg SailingExperience. I hope that every age of our FJ-class will have fun on saturday evening.

We all would be very happy to see a lot of sailors here in Duisburg. Sailing Instructions and on line registration is possible with the following link: http://duyc.de/regattasegeln/termine.php?id=427&a_page=1

For everybody who has not done his decision yet: Top weather, great competition and perfect party in the evening .

Best regards

HansJorg Majer

30 Aug 2010: Opstapdag op 19 september

Op zondag 19 september zal de GWV Elfhoeven in samenwerking met de Nederlandse FJ Organisatie een opstapdag organiseren. Lijkt het je leuk om een keer in een wedstrijd FJ te zeilen? Of heb je de ambitie om over te stappen naar een andere wedstrijdklasse? Meld je dan aan voor de opstapdag bij Alex Slangen .

Alex zal een rooster opstellen en je voor een bepaalde tijd indelen. Hij zal je ongeveer een week van tevoren vertellen op welk tijdstip je ingedeeld bent.

Natuurlijk mag je ook vrienden & vriendinnetjes meenemen!

Waar? Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven
Adres? Platteweg in Reeuwijk, klik hier voor de routebeschrijving
Hoe laat? vanaf 11:00 uur

25 Aug 2010: Reddingsactie FJ NED 1445 geslaagd

Reddingsactie FJ NED 1445 is geslaagd!! De boot is verkocht.

Al jaren gesprek van de dag, tijdens boterletterwedstrijden in Rotterdam. De verwaarloosde FJ op zeilvereniging de Maas.
Nu heb je de kans om hem daadwerkelijk te behouden. Een liefhebber wil hem redden van de sloop, maar laat het opknappen, onderhoud en bezit graag aan een ander over.

Buildingfee nummer: IYRU 824
Bouwjaar: 1979
Bouwer: Dusseldorp
Type: ronde dubbele bodem, ocumé, lang voordek

Het doel: behoud van deze FJ voor de wedstrijdzeilsport.

De boot moet volledig kaal worden gehaald en het voordek zal moeten worden vernieuwd of tijdelijk hersteld. Van delaminatie zou nog geen sprake zijn.
Mast, giek, roer en zwaard zijn nog in prima conditie. Ook beschikt de FJ over een vrij nieuwe spinnaker en een grootzeil. Helaas ontbreken fok, trapezegordel en trapezedraden.

Vraagprijs:
FJ, inclusief tuigage: € 550,-
FJ, trailer € 650,-

Voor dit relatief bescheiden bedrag en wat ellebogenstoom kun je een FJ voor de klasse behouden.
De FJ verliest haar huidige ligplaats, dus wil je de boot niet kopen, maar heb je wel winterberging (desnoods voor beperkte tijd), dan geeft dat enige ruimte bij het vinden van een eindbestemming. Het alternatief is: losse verkoop van onderdelen en sloop van de romp.

Je kan (bij voorkeur) direct contact opnemen met ‘de liefhebber’ 06 50410716, die je graag zelf van alle details op de hoogte stelt.
Voor aanvullende informatie over deze bijzondere aanbieding: Joost Pothuis: 010 4215466.

19 Aug 2010: Nieuwe klasse regels

Met ingang van 24 mei 2010 zijn de nieuwe klasseregels ingevoerd. Je kan de regels hier lezen of downloaden.

16 Aug 2010: A.s. weekend - FJ klasse evenement

Na een verassend weekend vol windstiltes en heftige windvlagen op "t Grevelingenmeer, is het tijd voor een gezellig, oud en vertrouwd weekend bij Aegir.

Dit weekend vindt weer het klasse evenement plaats.
Wanneer? 21 en 22 augustus
Wat? FJ klasse evenement
Waar? WV- Aegir, Rotterdam
Hoe laat? 1e start 11.00 uur
Inschrijving: http://wvaegir.nl/wedstr2.php?wedstrd=flj

Voor het avondprogramma - Van Anita en Rob
pasta con funghi e zucchini 8,50
spaghetti bolognaise 7,50
kipsate frites 8,50
biefstuk frites 10,00
tournedos frites 13,50

SVP zaterdagmorgen bij Anita (a/d bar) bestellen

Tot a.s. zaterdag bij Aegir!

9 Aug 2010: BeNeLux cup op 14 & 15 augustus

Op 14 en 15 augustus is voor de 39ste keer de Beneluxkampioenschappen op de Grevelingen georganiseerd vanuit Scharendijke.

Dit jaar kon er - voor het eerste - gekampeerd worden op het terrein van de WV Scharendijke.

Zaterdag begon met een lichte bries... maar ten tijde van de eerste geplande start was de wind ver te zoeken. Waarschijnlijk had dit te maken met de temperatuurstijging... optrekkende zeewind die in conclaaf kwam met de landwind.. enfin.. we hebben de gehele dag gewacht op wind...
Zondag was de wind eindelijk daar, en vraag niet hoe. Veel wind! Plenty wind! Zoveel, dat maar 4 boten de wedstrijd compleet hebben uitgevaren.

De uitslag is hier terug te vinden.

29 Jul 2010: Dagverslag EK op donderdag

In de ochtend gierde de wind al door de zalingen. De rescue-ers die dit gebied goed kennen voorspelden al veel werk voor hen vandaag. De kopjes stonden al op de golven. Het duurde even voordat iedereen op gang kwam op de kant.

Na half 10 ging de eerste boot het water op. Het leek toch nog rustig op het water toen de rescues uitvoeren. Echter dit bleek schijn. De eerste start werd direct een ‘General Recall’ omdat iedereen tegelijk over de lijn geduwd werd door de in kracht toenemende wind. Het begon met 15 knopen. Maar bij de 3e pot hadden we 23 knopen wind met uitschieters naar 26 knopen. Intussen hadden verschillende boten zich teruggetrokken uit de race. Anderen hadden averij, zoals een mast overboord. Veel boten sloegen om.

Bij de laatste start bleef een boot van onze zuiderburen met het roer achter de ankerlijn van de ‘Lijnboot’ hangen en belandde derhalve bovenop de Lijnboot en moest de wedstrijd helaas afbreken.
Desondanks wat het nog ‘vaarbaar’. De verschillende rescues kregen het goed voor hun kiezen. Veel boten gingen om, en daar wil je als rescue toch wel even bij zijn. Je weet nooit.

Na de laatste wedstrijd bleven de meeste rescues achter om 6 FJ’s die gestopt waren mee terug te slepen naar de haven. Dit was een flinke klus, omdat de bootjes onbemand achter een rescue zomaar weer omsloegen.

Bij elkaar een heftige dag zeilen. Voor sommigen met schade, anderen zeer tevreden. Hoe dan ook geweldig zeilweer. Nog één dag zeilen voor de boeg. Ben heel benieuwd wat dat nog aan het klassement verandert.

Rolf de Jong en Esther Pothuis hebben hun 1e positie goed verdedigd, net als Thorsten Willemsen en Lena Roehr (2e positie) en Heiko en Matthias Riffeler (3e positie).
De andere uitslagen & foto’s zijn te lezen op de website www.fjeuropeans2010.nl .

28 Jul 2010: Verslag van het EK in Muiden

Maandag 26 juli:
Rond half 1 ’s middags ging een groot deel van de deelnemers het water op voor een trainings-wedstrijd. Er stond windje 3-4 dat toenam naar 4-5 Beaufort. Ca. 2 mijl boven Muiden, in de buurt van Pampus, lag het startschip dat al snel serieus de startprocedure inzette. Bij de 1e bovenboei waren enkele boten al omgeslagen. Zonder verdere problemen en na één pot met drie rondjes ging het hele veld retour naar de haven.
Om half zes vond de officiële opening van het EK plaats. Wedstrijdleider Henk Sol opende het evenement. Er werden 8 vlaggen gehesen van de deelnemende landen: Slovenië, Japan, Italië, Duitsland, België, USA, Luxemburg en Nederland. Totaal 45 boten. Met een kanonschot werd de officiële opening afgesloten en het diner geopend.
In de avond was er nog een spontane verjaardagsborrel van twee Duitse deelnemers; dit zorgde voor een onverwacht gezellige afsluiting van de dag.

Dinsdag 27 juli
In de ochtend moest het veld wachten op wind, na drie kwartier stak een bries op en werd de startlijn gereed gemaakt. De boeien werden op hun plek gelegd. Dat nam ook aardig wat tijd in beslag omdat de wind enorm draaierig was.

De eerste pot werd gewonnen door de Japanners. Dit ten vreugde van de coach die de hele dag met de rescue meevoer. De Nederlanders lagen voorin het veld, met aan leiding Rolf de Jong en Esther Pothuis (NED 961) met 9 pt, gevolgd door Thorsten Willemsen en Lena Roehr (GER 407) met 16 pt en op een derde positie Theo Remmerswaal en Janne den Blaauwen (NED 1156) met 19 pt.

Alle resultaten en foto’s zijn te zien op www.fjeuropeans2010.nl .

Verslag Woensdag 28 juli 2010
De dag begon direct al winderig en met een felle zon. Helemaal top-zeilweer. 12 tot 15 knopen wind. Dat beloofde een geweldige zeildag te worden. De spanning was te voelen onder de zeilers op de kant. Er gingen 41 boten het water op. Er zijn drie wedstrijden gevaren en met dit weer ging geregeld een boot om. Golven, wind en handling waren debet. Een boot had roer-pech en moest uit de wedstrijd. Verder geen noemenswaardige schade.

Opvallend was dat zoveel jeugd zich zo goed hield op open water. Je zult maar vier hele dagen op het water moeten zeilen, een pittige opgave. De FJ klasse floreert als nooit tevoren.

De leiders van het klassement hebben hun positie gehandhaafd; Rolf de Jong (NED 961) heeft zijn eerste positie verdedigd met een 2e, 4e en 2e plaats en Thortsen Willemsen (GER 407) behoudt zijn 2e plaats met een 5e, 2e, en 1e plaats. Verder zijn er veel wisselingen in het klassement, dit mede door de sterkere wind van vandaag. Het veld lag verder uit elkaar dan de eerste wedstrijddag.

Donderdag worden er nog 3 wedstrijden gevaren en vrijdag 2. Vanavond duelleren de landen tegen elkaar in een vriendschappelijke “beach soccer game” om de verhoudingen even te ontspannen.

23 Jul 2010: FJ opstapdag op 18 & 19 september

In samenwerking met de WV Elfhoeven in Reeuwijk, organiseert de NFJO een opstapdag.

Tijdens deze opstapdag kan je kennismaken met de Flying Junior en meevaren met een wedstrijdteam. Meer informatie over deze dag volgt binnenkort, dus zet alvast de datum in je agenda!

23 Jul 2010: Programma EK FJ 2010

Het programma van het EK FJ 2010 is helemaal uitgewerkt.

Voor de thuisblijvers: je kan een dag komen kijken tijdens de wedstrijden. De organisatie heeft een groot charterschip gehuurd, deze zal naast het wedstrijdgebied liggen en biedt perfect uitzicht over de gehele wedstrijd. Kijk voor de vertrektijden op het programma.

14 Jun 2010: Open Dutch Championship

The Open Dutch Chapionship was a success: lots of wind & sun!

Last weekend 20 boats competed in Workum to become the Dutch Champion of 2010. The races were organised by the well experienced Workum racing committee and four other classes were present as well (Solo, Spanker, Sunfish and Vaurien).

The conditions were excellent, there was enough wind to sail 6 races in two days. There were some discussion about the length of the starting line. It was a big challenge to get a good starting position and speed with such a short starting line, a big starting vessel and waves. But it was all within regulations, so some of us will have to work on our starting techniques!

The Dutch Champion FJ 2010 is Peter and Jan Wanders, results can be found on this site .

14 Jun 2010: Braassem Summer Regatta

De Braassem Summer Regatta afgelopen weekend was een succes!

Met 10 boten aan de start en een flinke wind was het zaterdag hardwerken aan boord. Helaas was er zondag te weinig wind en zijn er in totaal slechts 2 wedstrijden gevaren.

Klik hier voor de uitslagen.

11 Jun 2010: Laatste nieuws - Braassem Summer Regatta

Er zullen morgen 10 klasses deelnemen aan de Braassem Summer Regatta, waaronder 10 FJ"s.

Let op!!! - Naast de kraan kunnen we eenvoudig te water zonder de kranende boten tot last te zijn, verder kun je even verderop langs de jollensteiger ook te water. Breng je wegtrailer daarna zsm naar het parkeerterrein.

Er zal morgen vanaf 11 uur gestart worden. De FJ is de 7de start groep (verwachtte start 11.30 uur) met klassenvlag R. Check het startschema even bij aankomst.

Tot op het water!!!

3 Jun 2010: Overlijdensbericht

Oud FJ zeiler Karel Valk is vorig weekend overleden. Karel was in de jaren '70 en '80 een verdienstelijk wedstrijdzeiler (H 1394). De eerste jaren met zijn vaste bemanning Chris en de laatste jaren met zijn vriendin (Marian), waarmee hij uiteindelijk is getrouwd.

Ons medeleven gaat uit naar Marian en zijn drie dochters.

27 Mei 2010: Braassem Summer RegattaBeste zeilers,

Via deze weg wil ik jullie namens W.V.Braassemermeer uitnodigen voor de Braassem Summer Regatta op 11, 12 & 13 juni 2010.
Dit weekend staat naast leuke wedstrijden in het teken van verschillende activiteiten zoals onbeperkt sliptong eten en een volleybal evenement.

Zie bijgaande informatiefolder voor meer informatie over dit zomer evenement. Inschrijvingen via: www.braassemermeer.nl en de wedstrijdkalender.

24 Mei 2010: Zilver op het ODK 2010 !

De Nederlandse delegatie op het Open Duits Kampioenschap Flying Junior 2010 heeft afgelopen weekend beslag kunnen leggen op de zilveren plak. Ronald en Sonja Kalkhoven eindigden op de Duitse Möhnesee als beste team op de tweede plaats. Bert Wolff en Sophia v.d. Linden vielen net buiten het erepodium en eindigden op de vierde plaats.

In totaal maakten 3 Nederlandse boten deel uit van het wedstrijdveld van 24. Thorsten Willemsen en Enrico Riffeler namen het goud mee naar huis en Matthias Riffeler en Lena Röhr verdienden de bronzen plak. Het derde Nederlandse team moest zich terugtrekken na een enkelblessure en eindigden daarmee op een 18e plaats.

Uitslag:
nr. punten land deelnemer
1 6 GER 407 Thorsten Willemsen, Enrico Riffeler
2 12 NED 1363 Ronald Kalkhoven, Sonja Kalkhoven
3 19 GER 368 Matthias Riffeler, Lena Röhr
4 27 NED 775 Bert Wolff, Sophia v.d. Linden

18 77 NED 1341 Guido Sol, Kristina Gruendken

Verslag Goudse Zeilweek
Zaterdag 22 en zondag 23 mei is de Goudse Zeilweek verzeild. Zes FJ's (die niet naar het ODK zijn gereisd) hebben strijd geleverd om de fabuleuze titel. De titel is gewonnen door Jos Guldemond en Tina Volk!

Zaterdag begon met een licht briesje en bouwde langzaam op naar een kleine 4Bft. Zondag was de wind ver te zoeken en besloten de FJ zeilers om 13:00 weer richting de haven te varen. Op de website staan foto's en een verslag met de uitslag .

17 Mei 2010: Zeilwedstrijd trainingskamp groot succes!

Het zeilwedstrijd trainingskamp is afgelopen en was een groot succes! De 9 deelnemende boten hebben hard getraind, hebben veel geleerd en gaan enthousiast verder met wedstrijdzeilen. Foto's vind je hier .

17 Mei 2010: Wedstrijden komend weekend

Aankomend weekend (22-24 mei) is het Open Duits Kampioenschap in Möhne, meer info klik hier .
Voor degenen die dit te ver vinden is er in Nederland ook een leuk evenement, namelijk de Goudse Zeilweek in Reeuwijk. Aanmelden en informatie is te vinden op de site van de WV Elfhoeven.

12 Mei 2010: EK FJ 2010 is op Twitter

Alle updates van het Europees Kampioenschap FJ 2010 in Muiden zijn te volgen via Twitter. Meld je snel aan en volg alle updates via http://twitter.com/FJEuropeans2010 .

9 Apr 2010: Braassem Summer Regatta

De inschrijving voor de Braassem Summer Regatta is zojuist geopend!
Duur dit je te lang. De FJ is van harte welkom om ook naar de VoorBraassem te komen. Deze wedstrijden vinden plaats op 8 en 9 mei.
Aanmelden via de wedstrijdkalender en de site van de WV Braassemermeer.

9 Apr 2010: Eerste training van het jaar!!

Beste FJ zeilers,

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat we na rijp beraad hebben moeten besluiten de training af te blazen. Het goede nieuws is dat de reden hiervan is dat er erg hard gewerkt wordt door veel FJ eigenaren om hun troetelkind in topconditie te brengen! Om deze harde werkers voldoende tijd te geven hebben we een nieuwe datum geprikt en wel: 30 mei
Dat lijkt ver weg, maar is altijd weer eerder dan je denkt.
Kortom: meld je z.s.m. en geef daarbij aan of je training wilt volgen (en met wie), training wilt geven en/of de rescue wilt verzorgen. Daarnaast mag je weer een voorkeur aangeven voor de locatie.
Groet, Theo
theo.remmerswaal@kpnmail.nl

9 Apr 2010: Paaswedstrijden

Het eerste succesvolle evenement van het jaar is gevaren. Thorsten ging naar huis met de grootste Paashaas. De Kalkhovens met de tweede. Voor de volledige uitslag klik hier.

29 Mrt 2010: Youth Cup afgelast!!!

Helaas hebben we het bericht ontvangen dat de Youth Cup bij het Grevelingenmeer niet door zal gaan. Het evenement is van de wedstrijdkalender afgehaald.

13 Mrt 2010: Trainingskamp Akkrum-Nes 2010

Het zeilwedstrijd trainingskamp is afgelopen en was een groot succes! De 9 deelnemende boten hebben hard getraind, hebben veel geleerd en gaan enthousiast verder met wedstrijdzeilen. Foto's worden binnenkort geplaatst op de site.

13 Mrt 2010: Notulen ALV

De notulen van de ALV van 2009 kunnen hier nagelezen worden.

3 Mrt 2010: Website

Onze website is verhuisd naar een andere server. Hopelijk hebben we hierdoor geen problemen meer.
Er zijn nog een aantal dingen die ik moet aanpassen, maar de belangrijkste functies doen het weer.

gr Martijn

21 Feb 2010: Paashaaswedstrijden

Aanstaand weekend is het zover! De eerste wedstrijden van het seizoen zullen plaatsvinden in Reeuwijk. Schrijf je nu in!
Voor informatie en inschrijven klik hier of bekijk de wedstrijdinformatie op deze site.

2 Feb 2010: Twitter

De mededelingen zijn nu ook via Twitter te volgen!

1 Feb 2010: Inschrijven voor 2010

De wedstrijddata van 2010 zijn bekend. Naast de oude bekenden staan er ook een nieuw evenement op de kalender, de Braassemregatta .

Informatie voor de verschillende wedstrijden zal een paar weken voor elk evenement beschikbaar worden gemaakt op de website.

Doe jij dit jaar ook weer mee? Schrijf je dan nu in via de kalender!!

1 Feb 2010: Winterwedstrijden op Elfhoeven

Alweer voor de 4e winter kan er op Elfhoeven weer gezeild worden deze winter als de weergoden de zeilers gunstig gestemd blijven. Één keer per maand komt een inmiddels trouwe club stoere vrouwen en mannen naar Elfhoeven om op de plas een frisse neus te halen.

Dit jaar is ook de Flying Junior van de partij zijn.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. Het inschrijfgeld is 2,50 EURO `s Morgens worden er twee potjes gevaren, even opwarmen in het clubhuis, hoewel opwarmen? Velen komen met een bezweet lichaam binnen omdat er keihard gewerkt moet worden. `s Middags nog twee potjes en dan is het alweer 15.00 uur, tijd voor een afzakkertje en de prijsuitreiking. Jawel, er kunnen prijzen worden gewonnen. Prijzen waarmee je thuis kan komen.

De wedstrijd data in 2010 zijn 14 februari en 14 maart 2010.

Dus zeilers, schrijf je hier in en ervaar hoe het is om te wintersporten op Elfhoeven.

23 Nov 2009: Laatste wedstrijd van het seizoen varen?

Zoals je natuurlijk al weet vinden 28 en 29 november de Boterletterwedstrijden plaats op de Kralingse Plas in Rotterdam. Deze wedstrijd staat bekend om het grote veld aan verschillende boten en de boterletter toe.
Eerste start is om 11.10 uur. Klik hier voor meer informatie en inschrijving.
Graag tot ziens in Kralingen!!

28 Okt 2009: UITNODIGING IJSBERENRACE

As. zaterdag 31 oktober en zondag 1 november is weer de ijsberenrace. Je bent van harte uitgenodigd.

Inschrijfgeld: 2 mans boot 20,00 EUR
Start: 1e start zaterdag 11.00 uur
Inschrijven op :http://wvaegir.nl/wedstr2.php?wedstrd=ijs

Tot zaterdag!
De zeilwedstrijdcommissie WV AEGIR
Frits, Peter, Thelma, Tom en Jaap

21 Okt 2009: Winterwedstrijden 2009-2010


Alweer voor de 4e winter kan er op Elfhoeven weer gezeild worden deze winter als de weergoden de zeilers gunstig gestemd blijven. Één keer per maand komt een inmiddels trouwe club stoere vrouwen en mannen naar Elfhoeven om op de plas een frisse neus te halen.

Dit jaar zal ook de Flying Junior van de partij zijn.

De wedstrijden beginnen om 11.30 uur. Het inschrijfgeld is 2,50 EURO `s Morgens worden er twee potjes gevaren, even opwarmen in het clubhuis, hoewel opwarmen? Velen komen met een bezweet lichaam binnen omdat er keihard gewerkt moet worden. `s Middags nog twee potjes en dan is het alweer 15.00 uur, tijd voor een afzakkertje en de prijsuitreiking. Jawel, er kunnen prijzen worden gewonnen. Prijzen waarmee je thuis kan komen.

De wedstrijd data zijn 15 november en 13 december 2009. 10 januari,14 februari en 14 maart 2010.

Dus zeilers, schrijf je hier in en ervaar hoe het is om te wintersporten op Elfhoeven.

5 Okt 2009: Wedstrijdkalender 2010

Met nog 2 wedstrijden te gaan in 2009 zijn we al weer druk bezig met het samenstellen van de kalender voor 2010. Heb jij nog een leuk nieuw evenement op het oog? Of heb jij DE foto voor de poster?
Stuur een mail naar wedstrijd@nfjo.nl!!

5 Okt 2009: ONK en Coen Gulcher een succes!!

Na een OBK met bijna geen wind werden de zeilers dit weekend getrakteerd op veel wind op de Loosdrechtse plassen.
Na 5 wedstrijden is uiteindelijk Thorsten Willemsen met Gabi Feldberg (GER407) de winnaar geworden van dit ONK en de Coen Gulcher Regatta. Hij ging daarnaast naar huis met de DNB cup.

Lars den Hartog heeft als eerste in de geschiedenis de Fredtelli prijs in ontvangst mogen nemen. Deze prijs zal jaarlijks tijdens het ONK uitgereikt worden aan het aanstormend jongtalent.

Klik op de links voor de uitslagen en foto's (met dank aan Roel & Joost Pothuis). Graag tot ziens bij de Ijsberenrace op 30 okt & 1 november.

16 Sep 2009: ONK & Coen Gulcher Regatta

Tijd voor de herkansing!

Aangezien het ONK door een gebrek aan wind niet heeft kunnen plaatsvinden, zal dit jaar de Coen Gulcher Regatta en het ONK samenvallen op 3 & 4 oktober bij de KLWV Loosdrecht.

Klik hier voor de notice of race en schrijf je in via de website!

16 Sep 2009: OBK - 26 & 27 september

dear all, beste allemaal

the last weekend of spetember once again there is the belgian championship.

Just like every year we will start real early (2P.M.) and there will be some exhausting heavy wind racing (probably wind peaks up to 2 bft). ON saturday evening there will be the traditional BBQ, followed by the equally traditional trip to the city and on sunday morning the traditional Breakfast.

However there is one new thing this year: on saturday evening we will have a big lottery with prices for each. Prices include... Belgian heavy beers... all kinds and flavours....

Please let us know if you come to the championship and if you participate at the BBQ. participation at the BBQ is of course open for non sailors, and with your bbq-ticket you also get a lottery-ticket (so non-sailors can also participate to the BBQ)

kind regards

Wouter

---------------------------------------------------------------------
Ter info - Inschrijven kan via de NFJO site -> Wedstrijden.

15 Sep 2009: Foto's Italiaans kampioenschap

Foto's van het Italiaans kampioenschap zijn
hier te vinden.

31 Aug 2009: Foto's Klasse Evenement

Foto's van het Klasse Evenement zijn
hier te vinden.

28 Aug 2009: 3e en laatste dag Italiaans kampioenschap

Na 9 wedstrijden met zon en véééél wind, heeft het Nederlandse team een 2e plaats behaald op het italiaanse kampioenschap. De wind begon vandaag met windkracht 3/4, kwam even op een 6 maar minderde later weer naar 5. De volgende resultaten zijn behaald: 3, 2 en na een protest 9.
Voldaan en nagenietend na deze heerlijke dagen zal het Nederlandse team morgen terug keren naar Nederland.

27 Aug 2009: 2e dag Italiaans Kampioenschap

Helaas begon vandaag de eerste wedstrijd weer om half 1, terwijl de wind nog niet aangetrokken was. De eerste helft van de wedstrijd was het windkracht 2/3. Bij deze wind ging het nederlandse team niet heel hard. Na de eerste helft begon de wind aan te trekken en is het team uiteindelijk 6e geworden.
De tweede wedstrijd verliep voorspoedig, ondanks dat bij het laatste spinnakerrak de spinnakerschoot onder de boot verdween bij de gijp. Toch is het nog gelukt een eerste plaats te behalen.
De derde race is het nederlandse team omgeslagen in het aandewindse rak. Hierdoor zijn zij helaas als 3e geëindigd.
Over all staat Nederland nu 2e, met één punt achterstand op nummer 1. Morgen zal het Nederlandse team een gooi doen naar de felbegeerde italiaanse titel.

26 Aug 2009: 1ste dag italiaans kampioenschap

vandaag heeft het nederlandse team mogen genieten van de heerlijke wind van Riva del Garda. Na met wat moeite de startlijn bereikt te hebben, vanwege geen wind. Werd na het komen van de wind gestart.

Het nederlandse team was goed voorbereid en ging als 2de om de bovenboei. En hield deze positie vast tot de finish. De volgende 2 wedstrijden domineerde het nederlandse team ondanks een zwemparrtij.

Uitslagen zijn hier te vinden.

25 Aug 2009: Italiaans Kampioenschap 1e dag

Gisteravond laat is het nederlandse FJ team aangekomen in Riva del Garda. Vandaag is er getraind. Er woei vanaf 1 uur een constante wind met kracht 6. Het team is er echter achter gekomen dat zij nog meer druk kunnen gebruiken. Daarom zal woensdag voor de wedstrijden nog een goed werkende mastdrukker worden geïnstalleerd.
Woensdag zullen zal de eerste wedstrijd om 12.30u starten. Resultaten zullen hier op de site worden bijgehouden.

24 Aug 2009: Wedstrijden van het najaar!!!

In het najaar word er nog volop gevaren. Schrijf je nu in voor:
26 & 27/09/2009 Open Belgisch Kampioenschap
03 & 04/10/2009 Coen Gulcher Regatta
23 & 24/10/2009 FJ Herbst regatta
31/10 & 1/11/2009 IJsberenrace
28 & 29/11/2009 Boterletter wedstrijden

Let op!! Data voor Coen Gulcher Regata en IJsberenrace zijn anders dan eerder aangegeven.

23 Aug 2009: Italiaans Kampioenschap

Morgen zullen de Nederlandse topzeilers, Jori Vermeij en Niek van Griethuysen, vertrekken naar de Italiaanse Kampioenschappen.
Het Italiaanse Kampioenschap zal worden gezeild op het Garda meer van woensdag t/m zaterdag.
Vorderingen zullen te volgen zijn op de site.

23 Aug 2009: Klasse Evenement is gevaren

Afgelopen weekend is het Klasse Evenement verzeild. Er was een grote opkomst, maar liefst 15 deelnemers! Omstandigheden waren moeilijk, zoals gebruikelijk op Aegir: de wind kwam weer overal en nergens vandaan. Verder natuurlijk heerlijk weer gehad!

Tevens is er een prijs ter beschikking gesteld voor het meest talentvolle jeugdteam. Deze zal bij het NK in Loosdrecht worden uitgereikt.

Uitslag:
1 Rolf de Jong en Esther Pothuis
2 Guido Sol Kristina Gruendken
3 Bert Wolff en Celine van der Schee
4 Sonja Bok en Ronald Kalkhoven
5 Sebastiaan en Anelies Klassen
6 Niek van Griethuysen en Riannen van Domburg
7 Joost Pothuis en Heleen
8 Elske Vermeij en Jos Guldemond
9 Hernri en George Kies
10 Jori Vermeij met Chiel van Griethuysen en Nanne van Kranenburg
11 Lars den Hartog en
12 Janne den Blaauwen en Matthias Leysens
13 Lieneke en Judith Uittenboogaard
14 Rob en Marjolein Klaassen
15 Bram vd Broek en Xander vd Hart

11 Aug 2009: Opstapdag tijdens Waterspektakel

Ook dit jaar organiseert de NFJO een opstapdag tijdens de zomerse braderie in Reeuwijk, "het Waterspektakel".
Datum: 29 augustus 2009
Locatie: Motorboot & Watersportvereniging Reeuwijk, Notaris "d Aumerielaan 37
Tijd: Tussen 12:00 uur en 16:00 uur
Meer informatie over parkeren tijdens het Waterspektakel vind je op:
waterspektakel.com

Wil jij meehelpen bij de opstapdag? Of ken je iemand die geïnteresseerd is in de FJ?
Meld je dan aan voor de opstapdag per email: voorzitter@nfjo.nl of bel Elske.

3 Aug 2009: Friedel Heinen Cup, Duisburg

LET OP!!! WIJZIGING WEDSTRIJDKALENDER
De Friedel Heinen Cup zal niet 5/6 september gehouden worden, zoals eerder vermeld op de wedstrijdkalender, maar 12/13 september te Duisburg.

1 Aug 2009: FJ klasse evenement

Begint het na het WK bij jou ook weer te kriebelen?!?

Het weekend van 22 en 23 augustus is het zover, het FJ klasse evenement 2009. De wedstrijden zullen gehouden worden bij WV Aegir, te Rotterdam.

Meld je nu aan voor deze zomerwedstrijd via de wedstrijdkalender!! Klik hier voor extra informatie over de wedstrijd en het spectaculaire avondprogramma.

1 Aug 2009: Deze zomer wedstrijden in Belgie!!

Dear all,

I woul like to remind you again to the Belgian DNB-cup which is to be held on the great Greevelingen-lake from Scharendijke on 15 en 16 august. For further information I refer to the notice of race which is to be found here

I"m trying to find an FJ-camping spot, but it is very crouded at greevelingenlake this period, so I should know the exact number of participants. Therefore I would like to know before 2 august who would come and wants a campingplace.

I hope there will be lots of people as it is a great regatta, and it is the first time hey allow us to participate.

Further I would already like to say that 26 and 27 september the Belgian championships will be held again in Antwerp. The concept and the prices will stay very much the same, so hope to see you at galgenweel at saturday 26 with the first start at 2 P.M..

Greetings

Wouter

20 Jul 2009: Einde WK 2009

Laatste dag is er nog 1 wedstrijd gevaren, omdat er die ochtend onweer was geweest was het weer systeem nog niet op gang gekomen.

De wind kwam nog uit het noorden en iedereen wist dat de wind weg zou vallen en omdraaien.
Dit gebeurde dan ook tijdens het laatste kruis rak naar de finish.

Door het wegvallen van de wind haalde maar 31 boten de finish en werd het klassement in het achter veld flink overhoop gegooid.

Uitslag:
nr. punten land deelnemer
1 25 JPN 1 Haruka Shimodaira, Takumi Ichikawa
2 27 ITA 3742 Ciampolini Tommaso, Ciapolini Massimo
3 29 GER 407 Thorsten Willemsen, Stephanie Tauchert
4 35 NED 1363 Ronald Kalkhoven, Sonja Kalkhoven
5 43 NED 1470 Martijn Aarts, Aagje Martens
6 46 NED 1341 Guido Sol, Robyne van Notten
7 49 NED 775 Bert Wolff, Celine van der Schee

13 69 NED 1457 Jos Guldemond, Rob Thonus
18 109 NED 1156 Theo Remmerswaal, Wouter Wolke
24 136 NED 1402 Wouter Rodenhuis, Kimberly Nieuwland
28 162 NED 1475 Niek Griethuizen, Sohpie Schouten
29 164 NED 1464 Martijn Garnier, Justin Simoons
33 189 NED 1432 Henri Kies, George Kies
44 230 NED 1419 Jori Vermeij, Lennaert Vermeij
45 232 NED 1159 Janne den Blaauwen, Matthias Leyssens
50 291 NED 1463 Lars den Hartog, Sietse Bogaard
57 354 USA 3288 Elske Vermeij, Neil van der Plas

Foto"s zijn hier! te vinden.

15 Jul 2009: tweede wedstrijddag

In de ochtend hevige onweersbuien, dit verstoorde het weerpatroon.
De wind kwam wel weer om 14:00 maar was niet constant van richting en kracht.
Toen er eindelijk gestart leek te worden, draaide de wind 45 graden en werd deze afgebroken in de laatste minuut.
Na deze poging stopte de wind er mee en was het peddelen naar de haven.

Tijdens het wachten op wind werd er gezwommen in de haven zie deze webcam!

Eerste start 3de dag 12:00

15 Jul 2009: Eerste Wedstrijddag

De eerste 3 wedstrijden zijn gevaren.
Met een veld van bijna 60 boten is het dringen bij de start, ook bij de boeien zijn de nodige woordwisselingen te horen.

Na de drie wedstrijden zie de top 3 er zo uit:
1. (13 points) GER. Thorsten Willemsen.
2. (16 points) JPN. Haruka Shimodaika.
3. (17 points) NED. Ronald Kalkhoven.

13 Jul 2009: WK Practice race

De laaste metingnen zijn afgerond en de eerste practice race is geweest. Foto"s zijn hier! te vinden.

Met 57 inschrijvingen, ziet het er naar uit dat het een spannend kampioenschap word.

13 Jul 2009: WK 2009 metingen

De eerste metingen zijn geweest, de meters zijn streng.
dit veroorzaakt de nodige vertragingen en een lange rij.

Het weer, licht bewolkt af en toe een lekker zonnetje.
28 graden en windje 3.

13 Jul 2009: European Championships 2010

The European Championships 2010
will be held in the Netherlands, in the town of Muiden.
The regatta will take place: 25-30 July 2010.

New: the Sailing Instructions and the Programme are available now on the EC 2010 Website.

6 Jul 2009: Voor de thuisblijvers - WK 2009 (13 t/m 17 juli)

Er hebben zich 52 boten aangemeld voor het wereld kampioenschap aan het meer van Iseo, te Lovere (Italie). Volg het klassement, de foto's, de activiteiten en nog veel meer via de WK website.

2 Jun 2009: ODK haalt de krant

An den Tonnen wird es manchmal eng
28 Teams aus Deutschland, Belgien und den Niederlanden trafen sich zur Wettfahrt auf dem Liblarer See. Der spannende Kampf um den Sieg der German Open in der Bootsklasse Flying Junior dauerte drei Tage. Das Gewässer ist für seine schwierigen Windverhältnisse bekannt.

Den vollständigen Artikel können Sie sich unter dieser Adresse anschauen: Artikel

28 Mei 2009: Deze zomer - BENELUX cup

Dear sailors,

The Belgian FJ class has the pleasure to invite you for the BENELUX-championships at Scharendijke on the Grevelingen-lake.

This spot is with its location near the sea and the big water surface one of the most beautiful sailing venues in the Netherlands.
The regatta will be held on 14 en 15 august and will count as a Belgian DNB-race.

Inscription costs 35 euro/ boat. Inscriptions must be made in accordance with the racing instructions .

I hope many people will come to this regatta as it is one of the biggest “Belgian” regattas with each year over 250 participants, so a big FJ-field would mean great exposure for the FJ.
Kind regards,
Wouter

27 Mei 2009: Open Dutch Championship (ONK) in Aalsmeer

The 27th and 28th of June the Open Dutch Championship is held in Aalsmeer, The Netherlands.

We would like to invite all FJ sailors to come and join us at this international event on one of the biggest lakes in Holland. Registration for the race and meals should be done via this registrationform.

Additional information regarding the race and social programm and Notice of race can be found by clicking on these links.

We look forward to seeing all of you on June, 27th and 28th for the Dutch Open Championship of 2009.

27 Mei 2009: Nagenieten Trainingskamp Akkrum-Nes

Na het Hemelvaartsweekend rest het ons na te genieten met geweldige foto's en filmpjes van een geslaagd trainingskamp.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

18 Mei 2009: Trainingskamp Akkrum-Nes

Aanstaande donderdag is het zover. Om 11 uur gaat het trainingskamp van start in Akkrum-Nes. Het beloven 4 mooie zeildagen te worden waar in we niet alleen onze zeiltalenten verder ontwikkelen maar er natuurlijk ook een gezellige tijd van maken.

Naast een presentatie van Sipko Zwart (donderdag 19.30 uur) staat de laatste avond als bonte avond in het thema "Oud Hollandsch".

Meer informatie over de locatie, benodigde spullen en het programma vind je in de informatiebrief . Indien verdere vragen kun je contact opnemen via wedstrijd@nfjo.nl.
Graag tot donderdag!

11 Mei 2009: German Open

Het pinksterweekend (30, 31 mei & 1 juni) zal bij de Clubhaus Liblarer See te Erftstadt het Open Duitse Kampioenschap worden georganiseerd. Het beloofd een mooi weekend te worden waarbij naast 9 wedstrijden voldoende gezellige activiteiten op het programma staan.

Voor meer informatie en aanmeldingsformulier zie de informatiebrief of klik hier.

EXTRA INFO
BETALING

Internationale FJ Organisation Sektion Deutschland e.V.
BIC: DGPBDE3MXXX
IBAN: DE51 472 601 21 811 8424 200
Kontonummer: 811 8424 200
Bankleitzahl: 472 601 21
Bank: Volksbank Paderborn-Höxter-Detmold

PROGRAMMA
Voor extra informatie over het programma klik hier.

8 Mei 2009: Inschrijfformulier Trainingskamp Akkrum

Het inschrijfformulier voor het trainingskamp Akkrum is hier te downloaden.

24 Apr 2009: Galgenweel Funrace - Uitgesteld

Het wedstrijdprogramma op zaterdag is uitgesteld.
Zondagwedstrijd gaat door:

Start: 10.45
Inschrijvingsgeld: 7 euro

Inschrijving: ten laatste op donderdag per e-mail met naam stuurman en bemanning en zeilnummer bij wouter.verheyen@law.kuleuven.be

Hopelijk willen er nog een paar boten een gezellig dagje zeilen!

20 Apr 2009: Fotos Paasevenement

De nieuwste foto's van het paasevenement staan online. Ga naar foto/film -> Foto's 2009 en klik op paashaaswedstrijden.

17 Apr 2009: Activiteiten April/Mei

Vind jij het na een geslaagd paasweekend ook zo lang wachten tot het ODK eind mei? Er staan een aantal activiteiten op de planning.

Voorjaarswedstrijden <
Volgend weekend (25/26 april) ben je van harte welkom bij de voorjaarswedstrijden in Grou. Dit evenement word verzorgd voor meerdere klassen, dus het beloofd druk op het water te worden bij de Koninklijke Watersportvereniging Frisia.

Wedstrijden op galgenweel
WEDSTRIJDEN 2 MEI zijn uitgesteld. 3 MEI VINDEN ER WEDSTRIJDEN PLAATS. In het weekend van 2 en 3 mei hebben we twee wedstrijden op het programma staan op het galgenweel:

Op zaterdag: de FJ-funrace die start om 12 uur, een zeilwedstrijd waar ieders talenten aan bod komen, met onder andere:
i. Een manche met beach-start
ii. Een manche up-down van 50 minuten op een klein parcours waar ook het dubbelen van andere teams tot extra punten leidt
iii. Een manche halve wind op en neer volgens hetzelfde concept
iv. Een avondmanche na de maaltijd
v. ????

Op zondag: een gewone FJ-wedstrijd, om ook de normale vaardigheden niet te verliezen ?, einde voorzien tegen 4 uur

Gelieve ten laatste woensdag 22 maart te bevestigen via de website of je komt, daar deze wedstrijd voldoende boten (10) vereist.

Veel vaarplezier!!

6 Apr 2009: FJ op zijn Paasbest

Na een geslaagd klus- & trainweekend stromen de inschrijvingen voor de eerste wedstrijd van het seizoen binnen. Er staan 13 boten ingeschreven en de Belgische teams zullen met 2-3 boten de groep ook nog versterken.

Heb jij ook zo'n zin om het zeilseizoen weer te starten en je nog niet ingeschreven? Meld je dan nu aan via de NFJO site en inschrijfformulier Elfhoeven

31 Mrt 2009: Technische problemen met wedstrijdinschrijvingen

Afgelopen week hebben we problemen gehad met de wedstrijd inschrijvingen op de website. Deze problemen zijn verholpen, maar helaas zijn een aantal van jullie inschrijvingen ook verloren gegaan. We zouden je willen vragen te controleren of je als deelnemer bekend bent voor de wedstrijden waar je je voor hebt ingeschreven. Ga naar Wedstrijden -> Deelnemers en selecteer de wedstrijd.

Mocht je inschrijving verloren zijn gegaan willen we je vragen deze opnieuw te registreren op de site. Excuses voor het ongemak en bedankt voor de medewerking.

12 Jan 2009: Het seizoen staat weer voor de deur!!!

4 & 5 april is er de mogelijkheid om te komen klussen en trainen op de Elfhoeven en jouw boot en team klaar te stomen voor de Paashaas wedstrijden op 11 en 12 april!

Meld je zsm aan via de site onder het kopje 'Wedstrijden' - 'Kalender' voor de 'Training' & 'Paaswedstrijden'.
Voor meer informatie klik op de evenementnamen of ga naar 'Wedstrijden' - 'Wedstrijdinformatie'.

27 Okt 2008: IJsberen regatta 1+2 Nov.

Het was weer een wisselend weekendje Zaterdag een dag met genoeg wind en genoeg variatie om er spannede wedstrijden van te maken. Zondag was een dag om je wind zoek kunsten te tonenmet op elke vierkante meter een ander briesje. Het was zaterdag gezellig dineren met z'n allen onder begeleiding van rotterdams beste DJ's. Foto's staan in de menubalk 2008 IJsberen.

1 Okt 2008: OBK 2008

Het Open Belgisch Kampioenschap is weer geweest.
Zoals elk jaar weer een gezelligheid spektakel.
Het hele weekend had de wind er moeite mee om een richting te kiezen, en de wind was al niet veel.
Zondag ochtend kon men rustig wakker worden en ontbijten want de mist belemmerde het zicht dusdanig, dat men zelfs de steiger moeilijk kon zien.
Met in totaal 3 wedstrijden en 3 eerste plaatsen.
Heeft Rolf de Jong met Ester Pothuis gewonnen.

Foto"s staan hier!

15 Sep 2008: Uitnodiging WK Flying Junior 2009

DATUM: 12 - 17 Jul 2009
Club: AVAS Lovere
Plaats: LOVERE (Bg) I T A L Y
Vaarwater: ISEO Lake

Download hier de Uitnodiging.

Notice of Race
Klik hier voor de notice of race.

Extra informatie - Inschrijven
Klik hier voor extra informatie over het inschrijven.

14 Sep 2008: Nieuwsbrief

Beste FJ Zeiler,

Er staan weer een aantal leuke zeilwedstrijden op het programma; Open Belgisch Kampioenschap in Antwerpen. Altijd goed voor gezelligheid! en de Coen Gülcher Regatta in Loosdrecht. Inschrijven kan via www.nfjo.nl !!
Tevens organiseren we een extra training op zondag 5 oktober op de Loosdrechts Plassen bij KWV Loosdrecht.

Bemanningspool
De bemanningspool is weer bijgewerkt. Er zijn een aantal enthousiaste jonge zeilers die graag kennis willen maken met de FJ klasse! Ben je op zoek naar bemanning? Of misschien een stuurman? Laat het me weten op voorzitter@nfjo.nl of 06-11918134 en dan proberen we het af te stemmen.

Training Loosdrecht 5 oktober
Op 5 oktober (het weekend voor de Coen Gülcher Regatta) organiseren we een training op KWV Loosdrecht. Wil je graag trainen? Of lijkt het je leuk om training te geven? Laat het me weten op voorzitter@nfjo.nl of 06-11918134.


Zeilende groet,

Elske Vermeij
06-11918134

25 Jul 2008: EK 2008 Slovenie 26 - 31 Juli

Voor mensen die interesse hebben: Kijk op EK 2008 Website.

31 Jul 2008: Het zit er weer op!

Een zeer geslaagd evenement met voldoende wind en variatie. Japan (Goshi Ueki & Takumi Ohkanuka) hebben het evenement gewonnen, Thortsen Willemsen & Dennis Tscherneck zijn Europeeskampioen geworden. Beste nederlander op de 7de plaats: Adriaan & Christine Voors.

29 Jul 2008: EK Dag 2

Tijdens de 2de wedstrijd dag zijn er 4 wedstrijden gevaren. Het totaal komt hier mee op 7. Op dit moment ligt Japan op 1 Mathias op 2 en Heiko op 3. Beste nederlanders Ronald & Sonja op 11 gevolgd door Jori Vermeij op 12.
Kijk voor Fotos hier!

28 Jul 2008: EK Dag 1

Na een goede opening van het EK zijn vandaag de eerste wedstrijden gevaren. na 3 wedstrijden ligt Mathias Riffeler op 1. Beste nederlanders Ronald & Sonja (Kalkhoven) op 5.
De derde wedstrijd zijn er maar 10 boten aan de finish gekomen binnen de tijd.
Kijk voor de Uitslagen!

27 Jul 2008: EK Practice

De practice race is gevaren, en het weer is leuk en lastig.
Het is zeilen met een brandend zonnetje, winddraaingen van 30 graden zijn gewoon. Vandaag tijdens de race besloot de wind tijdens voordewind 180 graden te draaien. Winnaar van de practice race is Japan.